In het voetspoor van Ignatius
Event
P-tour
Datum
Van 25 juni tot 02 juli
Tijd
8-daagse reis
Locatie
Bijdrage
€ 1.339,-
Inschrijven kan tot 1 maart! Vertrekgarantie bij minimaal 12 deelnemers

In het voetspoor van Ignatius
ontmoeting

In het voetspoor van Ignatius

Nadat de Spaanse ridder Ignatius de Loyola tijdens een gevecht bij Pamplona gewond raakte, verandert hij tijdens zijn ziekbed in een vroom man. Wanneer hij hersteld is, besluit hij zijn leven in dienst te stellen van God. Zijn devotie uit hij door in 1522 een pelgrimstocht te ondernemen. Niet richting Santiago de Compostella, zoals veel van zijn tijdgenoten deden, maar de andere kant op, richting Barcelona en vandaar verder naar Jeruzalem. Over deze route van 640 km door Noord-Spanje trekt steeds meer pelgrims, op zoek naar stilte, bezinning en reflectie. Overigens hoef je nu niet te voet op pad, deze route gaat met een moderne touringcar worden afgelegd.

Dinsdag 25 juni
Je vliegt vanaf Schiphol naar Bilbao, waar je rond het middaguur zal aankomen. Met de touringcar rijd je naar Azpeitia, het geboortedorp van Ignatius en startpunt van de pelgrimsroute. Na de lunch (vrij) en de incheck van het hotel is er een bezoek aan het landgoed met o.a. het kluizenaarshuis. Hier ontvangen je het pelgrimsboekje met de eerste stempel. Een bezoek aan de basiliek in het kloostercomplex vormt de afsluiting van deze dag. De overnachting is in Hotel Arrupe in Loyola, waar ook het welkomstdiner is.
Woensdag 26 juni
Na het ontbijt ga je per touringcar naar Pamplona, waar Ignatius als soldaat heeft gediend in de oorlog tegen Frankrijk. Hier wacht een lokale gids je op voor een stadswandeling met o.a. een bezoek aan de Santa Mariakathedraal. Na de lunch (vrij) rijden wij richting het klooster van Leyre, voor een rondleiding met Engelstalige gids. Het diner en overnachting is in Hotel Xabier.
Donderdag 27 juni
Na het ontbijt rijdt de touringcar naar Zaragoza, de hoofdstad van de landstreek en vroegere Koninkrijk Aragon, indrukwekkend gelegen aan de rivier de Ebro. Halverwege de reis is er een stop in het monumentale stadje Alfaro met ’s werelds grootste kolonie van ooievaars. Na de middag komen wij aan in Zaragoza, waar wij inchecken in hotel Goya en de lunch (vrij) gebruiken. Halverwege de middag is er een rondleiding met gids door de stad met o.a. een bezoek aan de basiliek Maria del Pilar. ’s Avonds is er een gezamenlijk diner in de stad.
Vrijdag 28 juni
Na een vroeg ontbijt rij je naar het heiligdom Monserrat. Na de lunch (vrij) wacht een gids je op voor een bezoek aan het heiligdom van de Zwarte Madonna. Je hebt hier ook vrije tijd om rustig rond te kijken. Aan het eind van de middag gaat de tocht naar Manresa, onderbroken voor een wandeling van 3 km, dat onderdeel is van de pelgrimsroute. Je slaapt twee nachten in het kloostercomplex Hotel Cova de San Ignazi, waar ook het diner zal plaatsvinden.
Zaterdag 29 juni
De ochtend is vrij. Ook kan je deelnemen aan een wandeling van Castellgali naar Manresa (10,3 km – 3 uur), dat onderdeel vormt van de pelgrimsroute. Na de lunch in Manresa is er -onder leiding van een gids- een bezoek aan de stad. In de avond is er de mogelijkheid om een viering bij te wonen in de abdijkerk van de Cova San Ignazi.
Zondag 30 juni
Na het ontbijt en check-out hotel gaat de touringcar naar Barcelona, het eindpunt van de reis. In Barcelona aangekomen is er een stadstour met gids en wordt o.a. de beroemde Sagrada Familia bezocht. Na de lunch (vrij) in de stad ga je voor twee nachten naar Hotel Canal Olympic in Castelldefels aan de kust van Barcelona. Na de incheck bent je vrij. 
Maandag 01 juli
Na het ontbijt kan je de hele dag op eigen gelegenheid in Barcelona doorbrengen. Met bus en metro is het centrum van Barcelona binnen een half uur te bereiken. Er is een gezamenlijk slotdiner in het hotel.
Dinsdag  02 juli
Na het ontbijt bent je vrij tot in de middag. Om 17.00 uur brengt de touringcar je naar de airport van Barcelona voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Inbegrepen:
- Vliegreis Amsterdam – Bilbao/Barcelona v.v.
- Luchthavenbelasting
- Vervoer ter plaatse per touringcar
- Overnachtingen in een tweepersoonskamer
- Ontbijt en diner in hotel
- Excursies en entrees volgens programma
- Reisleiding en gidsen

- Niet inbegrepen zijn:
- Toeslag eenpersoonskamer € 150
- Ruimbagage (23kg) €50 v.v.
- Niet genoemde maaltijden – drankjes bij de diners
- Hop-on hop-off bus €15-25 (1 of 2 dagen)
- Reis- en annuleringsverzekering

Marion Claassens & Jos Westgeest

Pastor Marion Claassens wil graag het effect van pelgrimeren delen met anderen. Samen met reisleider Jos Westgeest verwacht zij haar eigen positieve ervaringen door te kunnen geven aan alle reisgenoten.

 
Altijd actueel

Op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Dat gaat het snelst via onze digitale nieuwsbrief.

We zien je graag terug bij Palliam

Typ bovenstaande code over.
Word vriend

Help je ons mee om het programma verder uit te breiden?
 

Vriend worden