Kijk... ik begin iets nieuws
Inschrijven
Event
P-symposium
Datum
Zondag 30 juni
Tijd
van 15.30 tot 18.30 uur
Locatie
Sint Victorkerk Sint Victorlaan 11 Noordwijkerhout
Bijdrage
Vrijgevig
Met hapje & drankje

Kijk... ik begin iets nieuws
inspiratie

Kijk... ik begin iets nieuws

Het vertrek van André Goumans als pastoor van parochie Sint Maarten is voor Palliam aanleiding om een afscheidssymposium voor hem te organiseren. Hierin staat zijn leidende rol centraal waarmee hij kerkvernieuwing binnen de parochie heeft geïnitieerd en mede-vormgegeven.

Onder leiding van KRO-NCRV presentator Leo Fijen zullen een drietal inleiders een kansrijk perspectief schetsen van een kerk in beweging. Met dit symposium wil Palliam André bedanken en tevens signaleren dat er ‘iets nieuws’ in zowel de kerk als in de samenleving ontstaat.

Het thema van het symposium is een vrije vertaling van Jesaja's ‘Zie, Ik ga iets nieuws verrichten. Heb je het nog niet gemerkt’. De sprekers Hendro Munsterman (Vaticaanwatcher), Ad van der Helm (Parochievicaris) en Laetitia van der Lans (Theoloog en ondernemer) zullen elk kort hun standpunt over de positieve dynamiek van de kerk in de samenleving toelichten. Ook zullen zij actuele voorbeelden geven.

Elk betoog eindigt met een prikkelende stelling. In de discussie daarna zullen de inleiders, naar aanleiding van hun stellingen, zowel met elkaar als met de aanwezigen in gesprek gaan. Iedereen is van harte welkom!

André Goumans

Mensen op verschillende manieren dichterbij God en God dichterbij mensen brengen is de rode draad in zijn pastoraat. Daarbij heeft hij de ambitie om alle voorwaarden voor dit samen-kerk-zijn zorgvuldig te waarborgen. Zijn visie: "onze rijke traditie vraagt om een eigentijdse vertaling."

 
Altijd actueel

Op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Dat gaat het snelst via onze digitale nieuwsbrief.

We zien je graag terug bij Palliam

Typ bovenstaande code over.
Word vriend

Help je ons mee om het programma verder uit te breiden?
 

Vriend worden