Kloosterretraite Koningsoord
Inschrijven
Event
P-tour
Datum
Vrijdag 12 april t/m zondag 14 april
Tijd
Van vrijdag tussen 14.30 en 16.00 uur tot zondagmiddag 14.00 uur
Locatie
Abdij Koningsoord Johannahoeveweg 79 Arnhem
Bijdrage
€ 125,- (excl. reiskosten)
Overig

Inschrijven kan tot uiterlijk 1 maart 2019. Er kunnen maximaal 20 deelnemers mee. Op donderdag 7 maart is er om 19.30 uur in de Roef Herenstraat 47 Voorhout, een kennismakingsavond voor iedereen die zich heeft opgegeven. Hier wordt verteld over het reilen en zeilen in het klooster en kunnen er afspraken worden gemaakt over het eventueel met elkaar meerijden.


Kloosterretraite Koningsoord
bezinning

Kloosterretraite Koningsoord

In deze kloosterretraite tijdens Palmpasen, trek je je een aantal dagen terug in de abdij Koningsoord een bijzondere plek van rust en stilte, ook door de prachtige ligging in het bos. Je gaat stilstaan bij de rijkdom die je hebt en nieuwe inspiratie opdoen voor antwoorden op de vragen die diep in je leven. Het programma kent meditatieve momenten, korte gesprekken en stilte. In de abdij leven en werken de zusters Trappistinnen volgens de Regel van Sint Benedictus. Je volgt het ritme van de zusters met de gebedsdiensten en maaltijden (die 2x per dag in stilte plaatsvinden). Het klooster is in 2009 nieuw gebouwd wat maakt dat het een comfortabele plek is om te logeren. Deze monastieke retraite is weldadig voor zowel lichaam als geest. 

Pastor Marion Claassens

Pastor Marion Claassens is gevormd door de Jezuïeten. Zij probeert, net als Ignatius van Loyola, God te vinden in alle dingen. Belangrijk daarbij is om momenten te reserveren om op zoek te gaan naar Gods spoor in je eigen innerlijke leven.