Passie: het verhaal in 14 beelden
Event
P-expo
Datum
Van 5 april t/m 5 juni
Tijd
Op werkdagen van 9.30 tot 11.30 uur
Locatie
Maria ter Zeekerk Nieuwe Zeeweg 73 Noordwijk
Bijdrage
Vrijgevig (Parkeren? Vraag om een P-kaart)
Totaaltheater

Ter gelegenheid van de start van deze expositie vindt op zondag 5 april het totaaltheater ‘Passie in woord, beeld, muziek en dans’ plaats vanaf 14.30 uur.

Extra opening van de tentoonstelling: zondag 26 april & 24 mei van 14.00 tot 16.30 uur


Passie: het verhaal in 14 beelden
bezinning

Passie: het verhaal in 14 beelden

In de opmaat naar Pasen presenteert fotograaf Henk Veldhuizen zijn werk: ‘Passie: het verhaal in 14 beelden’. In deze fotoreeks met jonge mensen zet hij de kruisweg neer in een eigentijds, maar heel herkenbaar beeld. Want wie herkent niet het gevoel van opoffering, vernedering, pijn of verdriet? Hiermee heeft Veldhuizen een project neergezet dat zich al langer in zijn hoofd aan het ontwikkelen was. Ondanks dat Henk niet heel kerkelijk aangelegd is, loopt hij nooit zomaar een kerk voorbij zonder er even naar binnen te stappen. ‘Met name die vreedzame sfeer in kerken boeit mij mateloos’, aldus de fotograaf. Alle aanwezige kunstuitingen in de kerk zijn de inspiratie geweest voor deze fotoreeks. Henk hoopt met deze serie een breed publiek te bereiken.

Henk Veldhuizen

In de portretfotografie heeft Henk zijn ware passie gevonden. Hij werkt graag met mensen en gebruikt daarbij zijn theatrale achtergrond en ervaring. Hij vindt het een uitdaging om beelden te scheppen waar de toeschouwer wat langer naar moet kijken. Zich gaat afvragen wat de emotie is, wat zie ik eigenlijk? Daarnaast werkt hij graag in series met een thema.


 
Altijd actueel

Op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Dat gaat het snelst via onze digitale nieuwsbrief.

We zien je graag terug bij Palliam

Typ bovenstaande code over.
Word vriend

Help je ons mee om het programma verder uit te breiden?
 

Vriend worden