Green Book
Inschrijven
Event
P-movie
Datum
Vrijdag 27 november
Tijd
Van 20.00 tot 22.00 uur
Locatie
Victorhuis ~ St. Victor Sporkenhout 12 Noordwijkerhout
Bijdrage
Vrijgevig
Wachtlijst

Wanneer dit event is volgeboekt dan kunnen we je naam op de wachtlijst zetten. Stuur een mailtje aan info@palliam.nl.

Anderhalvemeter
We volgen nauwgezet de richtlijnen van het RIVM en beperken daardoor het aantal deelnemers aan dit event plus dat we dringend adviseren om een mondkapje te dragen.


Green Book
ontmoeting

Green Book

The Negro Motorist Green Book, zo heette de reisgids die tussen 1936 en 1966 jaarlijks werd uitgegeven door Victor Hugo Green, een zwarte postbode uit New York. Het boekje stond vol adressen van hotels, tankstations en uitgaansgelegenheden in de VS waar Afro-Amerikanen welkom waren.

In de film Green Book, gebaseerd op ware gebeurtenissen, heeft de beroemde zwarte pianist Don Shirley (Mahershala Ali) uit New York de gids hard nodig. Hij heeft een tournee van twee maanden gepland door de Deep South, waar in 1962 nog strenge segregatiewetten gelden. In de meeste zalen waar hij zal optreden, worden niet eens zwarte toeschouwers toegelaten. Om problemen onderweg te vermijden, huurt hij een voormalige uitsmijter in als chauffeur en lijfwacht. Deze Tony Vallelonga (Viggo Mortensen), is van Italiaanse komaf, onopgeleid en onbehouwen – de ultieme tegenpool van verfijnde intellectueel Shirley.

Een klassiek odd-couple-verhaal kortom, op beproefde wijze uitgevoerd met een lach, een traan en een hartverwarmende finale. 

Trees Hogervorst-Koster

Trees Hogervorst-Koster is vrijwilliger in Sint Jozef (pastoraatsgroep) en Sint Victor. Het is voor haar steeds weer een uitdaging om een actuele film te vinden waar zowel een boodschap als diepgang in zit. Een goede film moet je raken -en als het kan- een tijdje bijblijven.


 
Altijd actueel

Op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Dat gaat het snelst via onze digitale nieuwsbrief.

We zien je graag terug bij Palliam

Typ bovenstaande code over.