Filmquiz: je gelooft je ogen niet

Filmquiz: je gelooft je ogen niet

Maandagavond 25 september werd er onder leiding van quizmaster Klaas Lommerse een eerste editie van de filmquiz gelanceerd. Van hele technische film vragen over o.a het gebruik van camera’s tot aan weetjes over grote acteurs uit het verleden en heden passeerden de revue.  (Lees meer: klik op de rode titel)
Twee touwtjes en een kraal krijgen vleugels

Twee touwtjes en een kraal krijgen vleugels

Maandagavond 18 september werden er in de Roef bij de Bartholomeus beschermengeltjes geknoopt. Wonderlijk was het om te ervaren hoe twee touwtjes en een houten kraaltje na wat geknoop tot een persoonlijk begeleidertje konden worden.  (Lees meer: klik op de rode titel)
 
Solidariteitsband?

Solidariteitsband?

Met de opbrengst van de solidariteitsband is een tijdlang een financiële donatie gegeven aan de vluchtelingen die opgevangen zijn in het parochiehuis van Maria ter Zee. Meer recent zijn er een aantal solidariteitsbanden gemaakt door vluchtelingen in Warmond. Onder de bezielende leiding van (Lees meer: klik op de rode titel)

DOCAT, handen en voeten geven aan waar je in gelooft

DOCAT, handen en voeten geven aan waar je in gelooft

Pas geleden is er een Nederlandse vertaling uitgekomen van het boekje DOCAT. Hierin wordt de katholieke visie op allerhande thematieken uiteengezet op sociaal maatschappelijk vlak. Zo wordt er onder andere in beschreven of er grenzen zijn aan het vrije marktdenken of over hoe we met elkaar en met migranten moeten omgaan. (Lees meer: klik op de rode titel)
Een Elisabeth certificaat voor de solidariteitsband

Een Elisabeth certificaat voor de solidariteitsband

Op zaterdag 26 november werd in de Caeciliakerk in Rotterdam een Elisabethcertificaat uitgereikt aan twintig diaconale activiteiten. De solidariteitsband van Palliam viel ook in de prijzen. (Lees meer klik op de rode titel)

Geslaagd Gregoriaans!

Geslaagd Gregoriaans!

Na de nodige verplaatsingen, ‘wat als scenario’s’ en laverend tussen alle coronamaatregelen door, vond woensdagmiddag 15 december het Gregoriaans kerstconcert plaats. De schola bracht een groot aantal liederen ten gehore die de aanwezigen diep wisten te raken. (Lees meer: klik op de rode titel)

Palliam feliciteert 'de Maatjes'

Palliam feliciteert 'de Maatjes'

Dinsdagavond 7 december vond de uitreiking van de Teylinger Trofee 2021 plaats. Door corona moest dit helaas online plaatsvinden. Klokslag half 8 trapte de voorzitter van de jury, Edith Alkemade, af. De vier prijswinnaars, te weten: kunstweek Warmond, Plusmaatjes, Fietsmaatjes Teylingen en Palliam, waren vol verwachting. Na korte presentaties van de door de projecten gemaakte vlogs was het aan wethouder Arno van Kempen om al fietsend op weg te gaan naar de prijswinnaar van de Trofee. (Lees meer: klik op de rode titel)
Space for Grace kennismaking

Space for Grace kennismaking

Het programma van Space for Grace waar Palliam aan mee mocht doen loopt bijna ten einde. Er is ontzettend veel uitgewisseld tussen de verschillende projecten in de zoektocht naar nieuwe vormen van kerkzijn passend in onze huidige tijd. Wilt u een indruk krijgen van de projecten, waar zij voor staan en waar zij in geloven?  (klik voor het filmpje op de rode titel).
Kijk en stem

Kijk en stem

De omarmband blijft en houdt ons vast. Velen dragen hem, velen delen hem, maar nog lang niet iedereen kent hem. Daarom vragen wij jullie om een stem uit te brengen op de omarmband nu wij meedingen naar de Teylinger trofee 2021. Klik op de link: Poll Teylinger Prijs 2021 In het filmpje wordt het hele verhaal van de omarmband verteld. Kijk en stem zodat nog meer mensen de omarmband gaan k(n)open, dragen en delen.

Zwerven of gedenken....

Zwerven of gedenken....

Op woensdagmorgen 27 oktober 2021 hebben de deelnemers van Breek de week ‘stenen’ beschilderd. Deze beschilderde stenen kunnen een plaatsje krijgen als gedenksteen op bijvoorbeeld het graf van een dierbare op 2 november (Allerzielen)  (lees meer: klik op de rode titel).

Burgemeesters van Teylingen en Noordwijk openen zomertentoonstelling

Burgemeesters van Teylingen en Noordwijk openen zomertentoonstelling

Zondagmiddag elf juli was de officiële opening van de zomertentoonstelling Vrijheid vanuit Compassie. Burgemeester Breuer van Teylingen en burgemeester Verkleij waren onder de indruk van de muzikale omlijsting door Krijn Does, organist van het kinderkoor Papillon uit Warmond. De burgemeesters benadrukten het belang van gemeente overstijgende activiteiten en vonden Palliam een goed voorbeeld van hoe een kerkelijk initiatief verbindingen tot stand kan brengen. (lees meer: klik op de rode titel).
Met passie kijken naar Passie

Met passie kijken naar Passie

Afgelopen zondagmorgen 4 juli vertrok er vanaf de parkeerplaats van Station Voorhout een bus vol deelnemers richting de Passiespelen Tegelen (lees meer: klik op de rode titel).
Palliam is onderweg en blijft onderweg

Palliam is onderweg en blijft onderweg

Sinds november doet Palliam mee aan het programma Space of Grace. Dit programma wil vernieuwende katholieke initiatieven stimuleren en met elkaar in contact brengen. Het is in dit verband ook dat Peter Broeder een poosje met ons oploopt om te kijken hoe we op een goede manier kunnen uitdragen waar wij voor staan (lees meer: klik op de rode titel).
Gast-vrijheid

Gast-vrijheid

Is gastvrij zijn een talent van u? En wilt u hiermee aan de slag? Geef u dan op om gastvrouw of -heer te zijn bij de zomertentoonstelling van Palliam. De informatie bijeenkomst is op 5 juli om half 8 in de Maria ter Zeekerk te Noordwijk (lees meer: klik op de rode titel).
Omarmen en overdragen

Omarmen en overdragen

De omarmband actie gaat maar door en door. Afgelopen woensdag 19 mei 2021 is er namens Palliam wederom een bedrag overhandigd aan één van de voedselbanken uit onze parochie Sint Maarten (lees meer: klik op de rode titel).
Teylingen omarmt de band

Teylingen omarmt de band

Op 29 april heeft Palliam met haar omarm-band de Teylingerprijs 2021 in de wacht gesleept. Uit zes genomineerden is zij samen met het project Plusmaatjes tot winnaar uitgeroepen (lees meer: klik op de rode titel).
Dromen van evenwicht

Dromen van evenwicht

Op maandagavond 19 april vertelde Lizette Romijn over haar werk als vice-kanselier van het Bisdom Haarlem Amsterdam. Lizette nam de deelnemers mee op een informatieve online reis (lees meer: klik op de rode titel).
Keuzestress?

Keuzestress?

Wil ik nu automonteur worden of toch machinebankwerker? Stop ik nu wel eerder met werken of ga ik toch nog een poosje langer door? (lees meer: klik op de rode titel).

 

Vormelingen ontvangen Omarm-band

Vormelingen ontvangen Omarm-band

Als gevolg van de Corona pandemie is het sacrament van het vormsel voor de hele parochie Sint Maarten uitgesteld. Om de vormelingen een hart onder de riem te steken hebben zij van hun begeleiders een omarm-band gekregen  (lees meer: klik op de rode titel).
Lezing over Martin Buber door Krijn Does

Lezing over Martin Buber door Krijn Does

Op maandagavond 22 maart 2021 heeft Krijn Does een online lezing gehouden over de Joodse godsdienstfilosoof Martin Buber. De deelnemers hebben genoten van de passie waarmee Krijn over het gedachtengoed van deze denker sprak (lees meer: klik op de rode titel).
Samen-werking met Peter Broeder

Samen-werking met Peter Broeder

Op woensdag 17 maart 2021 heeft Peter Broeder uit Sassenheim zijn handtekening gezet onder een samen-werkingsverband met Palliam (lees meer: klik op de rode titel).

Palliam productielijn

Palliam productielijn

Afgelopen weken is er door een aantal leden van de Palliam familie een ware productielijn van om-armbanden opgezet.

 

Vertrek Jos Rath

Vertrek Jos Rath

Eind vorig jaar heeft Jos Rath te kennen gegeven zijn werkzaamheden per 1 januari 2021 te willen beëindigen. Jos wil graag meer tijd kunnen besteden aan zijn werkzaamheden aan de UvA en zijn privésituatie.

 

Dilemma's tussen goed & kwaad

Dilemma's tussen goed & kwaad

Op maandag 2 november heeft de Vlaamse Jezuïet en internetpastor Nikolaas Sintobin vanaf 19.30 uur een online masterclass gegeven over hoe je het beste kunt omgaan met het goede en het kwade in het leven.
Tentoonstelling ‘Nog even volhouden’ naar januari 2021

Tentoonstelling ‘Nog even volhouden’ naar januari 2021

Door alle verscherpte corona-maatregelen is besloten om de fototentoonstelling van Richard van Egmond ‘Nog even volhouden. Noordwijk in tijden van corona’ te verplaatsen naar januari 2021.

Woorden van wijsheid

Woorden van wijsheid

Op maandag 28 september heeft diaken, kickbokser en reggae liefhebber Bertijn Prins online verteld over het gebruik van spreuken en gezegden in de Bijbelse, de Nederlandse en Jamaicaanse cultuur.
Teken het beste uit jezelf

Teken het beste uit jezelf

Tijdens de creatieve workshop van Rudy Heemskerk ging op 14 september een enthousiaste groep deelnemers op een luchtige manier vanaf een afstandje naar zichzelf kijken. Ze hebben zichzelf als cartoon getekend waarin één (of meer) van hun kernkwaliteiten werd uitdrukt.
De kracht van aandacht

De kracht van aandacht

Studentenpastor Walther Burgering heeft onlangs een boek geschreven 'Zinzoeken en Zijn'. Hierin interviewt hij 12 collega’s over hun werk op de universiteit. Alle gesprekken stellen het levensbeschouwelijk perspectief centraal als een andere kijk op de wereld van studenten én van het hoger onderwijs.
Promovideo 'Labyrint langs zee'

Promovideo 'Labyrint langs zee'

Met gepaste trots tonen we onze allereerste korte promovideo. Te vinden op het YouTube kanaal van Palliam. Deze video gaat over 'Labyrint langs zee' met Nel Hogervorst. In de komende maanden volgen meer video's. Met dank aan Andrea Geijteman!   
Liever samen bidden in de kerk dan online

Liever samen bidden in de kerk dan online

Op woensdag 29 juli geeft dr. Anton ten Klooster, universitair docent aan Tilburg University en priester van het aartsbisdom Utrecht, om 19.30 uur bij Palliam een online lezing over de online vieringen.
Over de energie van dankbaarheid

Over de energie van dankbaarheid

Op woensdag 15 juli is om 19.30 uur bij Palliam een online lezing van de bekende psycholoog en schrijver Vincent Duindam (o.a. De Bezieling, Happinez) over de positieve energie van dankbaarheid.
Leonard Cohen over heel maken wat gebroken is

Leonard Cohen over heel maken wat gebroken is

Op woensdag 8 juli is bij Palliam om 19.30 uur een online lezing van geestelijk verzorger Frank Kazenbroot over het werk van Leonard Cohen. Het viel hem op dat in veel van de liederen van Cohen het woordje ‘broken’ voorkomt. Het ging daarbij meestal over de verdeeldheid in zichzelf en over zijn relatie met anderen.
Dromen van een kerk geleid door vrouwen

Dromen van een kerk geleid door vrouwen

Op maandag 29 juni kan je om 19.30 uur bij Palliam inloggen voor een lezing van Laetitia van der Lans. Als theoloog en uitgever bij de Zalige Zalm -bureau voor geloofscommunicatie- laat zij zich inspireren door sterke mannen én vrouwen uit de Bijbel.
Helpt stoïcijnse filosofie bij coronastress?

Helpt stoïcijnse filosofie bij coronastress?

Op woensdag 24 juni kan je om 10.00 uur bij Palliam inloggen voor een sprankelend verhaal van de bekende filosoof/theoloog Gerko Tempelman. Hij zal gaan vertellen over hoe de Griekse stoïcijnen wellicht het beste antwoord hebben om van coronastress af te komen.
Iona Groep Noordwijk is online

Iona Groep Noordwijk is online

De Iona Groep Noordwijk heeft kort na het begin van de coronacrisis haar maandelijkse zondagse gebedsdiensten en Sing Ins afgelast. Al snel besluiten Martine en Leo Salman om digitale gebedsdiensten op te gaan nemen. Op zaterdag nemen ze in de eigen Maria ter Zee kerk alles op en zondagochtend worden de opnames op Youtube gezet en verspreid via Facebook en e-mail.
Tijd om bij te komen

Tijd om bij te komen

Op 5 juni heeft Noordwijk Marketing de landelijke TV en online campagne 'Tijd om bij te komen in Noordwijk' geïntroduceerd. Nu de regels stap-voor-stap worden versoepeld, is het tijd voor herstel. Voor een ontspannen vakantie in Noordwijk!  
Bertijn Prins zegent nieuwe Paraplu

Bertijn Prins zegent nieuwe Paraplu

Paraplu, de Voorhoutse winkel met een missie, is vanaf dinsdag 3 juni op een nieuwe lokatie geopend. Diaken Bertijn Prins zegende de winkel vanwege corona niet met de wijwaterkwast maar met een echt waterpistool.
Goede Week en Pasen op TV en online

Goede Week en Pasen op TV en online

De Goede Week en Pasen kunnen vanwege de Coronacrisis dit jaar niet in de kerken worden gevierd. Tv-uitzendingen en internet bieden een alternatief. Klik op de rode titelbalk voor een overzicht van alle online vieringen van de Parochie Sint Maarten en alle KRO-NCRV TV programma's. (foto: Henk Veldhuizen)

Einde aan het piekeren

Einde aan het piekeren

Op donderdag 23 april zal trainer/schrijver Philo Hermans vanaf 10.00 uur online gaan uitleggen hoe je kunt stoppen met al dat gepieker over de crisis.
KathoContent

KathoContent

Journalist en theoloog Hendro Munsterman is Vaticaanwatcher. Hij zal vanaf woensdag 22 april elke week online allerlei actuele rooms-katholieke ontwikkeling gaan duiden. De start is om 10 uur en het gesprek duurt ruim een half uur.

Laudato si’: leven vanuit verbondenheid

Laudato si’: leven vanuit verbondenheid

Vijf jaar geleden verscheen de encycliek Laudato si’, waarin paus Franciscus schrijft over de zorg voor de schepping als ons gemeenschappelijk huis. Marjolein Tiemens-Hulscher was blij met de tekst. In een nieuwe video op katholiekleven.nl vertelt ze hoe ze zich inzet voor duurzaamheid.

 

Minder eten verspillen, hoe doe je dat?

Minder eten verspillen, hoe doe je dat?

Op donderdag 16 april zal Isabelle Groenstege vanaf 10.00 uur online vertellen hoe je minder eten kunt verspillen. Schrik niet, maar gemiddeld gooit iedereen jaarlijks zo’n 35 kilo eten weg.
Hoe ga je om met onrust

Hoe ga je om met onrust

Op dinsdag 14 april zal de Vlaamse Jezuïet en internetpastor Nikolaas Sintobin vanaf 10.00 uur online vertellen hoe je kunt omgaan met onrust.
Cirkel van invloed

Cirkel van invloed

Op dinsdag 7 april zal zelfstandig trainer en coach Max Ohlenschlager vanaf 10.00 uur online vertellen hoe je beter kunt omgaan met de effecten van de Corona crisis.
Paraplu biedt luisterend oor

Paraplu biedt luisterend oor

Nu de gevolgen van het Coronavirus goed merkbaar worden, wil Paraplu -als initiatief van de gezamenlijke kerken uit Voorhout- een luisterend oor bieden. Het heeft daarvoor een speciaal telefoonnummer geopend: 0252-255021. Daarmee kunt u één-op-één contact hebben met een lid van het team van pastorale vrijwilligers.

BLIJF GEZOND! GEEF AANDACHT!

BLIJF GEZOND! GEEF AANDACHT!

Bij veel kwetsbaren -en hun dierbaren- zit de schrik er door het Coronavirus goed in. Bel ze eens op, stuur een kaartje of hou online contact. Laten we in deze barre tijd samen omzien naar de ander. We zitten tenslotte in dezelfde situatie. Samen komen we alle moeilijkheden weer te boven. Blijf gezond! Geef aandacht!
Ad van Nieuwpoort over Koning en Profeet

Ad van Nieuwpoort over Koning en Profeet

De bekende theoloog, voorganger en publicist Ad van Nieuwpoort komt op donderdag 5 maart a.s. in het Leerhuis Noordwijk spreken over Koning en Profeet uit het boek II Koningen. 

Kabbala als levenskunst

Kabbala als levenskunst

Op donderdag 6 februari komt theoloog Marcus van Loopik in het Leerhuis spreken over Kabbala als levenskunst. Over dit onderwerp is vorige jaar van zijn hand een boek verschenen. Start is om 20.00 uur in de Vinkenhof.

Alle ballen in de lucht

Alle ballen in de lucht

Meet & Griet uit Voorhout organiseert op 23 januari vanaf 19.30 uur een avond rondom het thema 'alle ballen in de lucht'. Spreekster Gesa van Delft zal je veel stof tot nadenken geven. Interesse? Kom en neem gezellig een andere griet mee.
Gratis abdijdag met Leo Fijen

Gratis abdijdag met Leo Fijen

Maak op woensdag 27 november van 10.30 tot 16.30 uur in de Abdij van Egmond de reis van je hoofd naar je hart. Leo Fijen zal dan de herziene uitgave van zijn klassieker 'De reis van je hoofd naar je hart' presenteren. Entree is gratis en iedereen is welkom. Wel even aanmelden.
Willem Glaudemans over Levensmissie

Willem Glaudemans over Levensmissie

Op 29 oktober houdt de bekende schrijver Willem Glaudemans een lezing over Levensmissie. De lezing wordt georganiseerd door het Centrum voor Bezinning en Inspiratie en vindt vanaf 20.00 uur plaats in de Dorpskerk, Hoofdstraat 19, Leiderdorp. Voor aanmelden & informatie: www.cbileiderdorp.nl

Leerhuis Noordwijk:  boeiende relatie tussen Thora en kerk.

Leerhuis Noordwijk: boeiende relatie tussen Thora en kerk.

Op donderdagavond 24 oktober wordt in het Leerhuis echt geleerd. Het gaat dan om de vraag of kerken kunnen leren van de Thora. Is deze zo te lezen dat dit het kerkelijk onderricht prikkelt? Prof. Rinse Reeling Brouwer -net met emeritaat- staat bekend als iemand die voelbaar maakt dat theologie niet zweeft, het gaat namelijk over ons. 

Rochus Zuurmond in Leerhuis Noordwijk

Rochus Zuurmond in Leerhuis Noordwijk

De eminente oud-hoogleraar Rochus Zuurmond mag dan wel wat ouder zijn, dat weerhoudt hem niet een heel eigen opvatting te hebben over het onderwerp : "God en de moraal". Donderdag 17 oktober. De Vinkenhof, Noordwijk-Binnen. Aanvang 20.00 uur. Entree € 7.
Kees Posthumus: Dwars door de Bijbel

Kees Posthumus: Dwars door de Bijbel

Voor een ieder die op een creatieve en humorvolle manier zijn bijbelkennis wil ophalen en de wijsheid daarin wil proeven, is de theatervoorstelling ‘Dwars door de bijbel’ een uitgelezen kans. Kees Posthumus weet met dit programma iedereen van de start tot het einde intens te boeien. De avond is op 16 oktober in De Vinkenhof, Noordwijk-Binnen.

Nieuw programma Leerhuis Noordwijk

Nieuw programma Leerhuis Noordwijk

Leerhuis Noordwijk heeft haar programma 2020 gepresenteerd. Het kent tien bijzonder gevarieerde avonden, met veel bekende sprekers. Nieuwsgierig? Klik op deze link naar de webpagina. 
Dag van de Mantelzorg

Dag van de Mantelzorg

Op zaterdag 9 november organiseert Welzijn Noordwijk van 14:00 tot 17:00 uur in Huis ter Duin de 'Dag van de Mantelzorg'. Je kunt je alvast hier aanmelden door je naam, adres en telefoonnummer op te geven. Of telefonisch via Gerda van Kooten, 06-40789048.
Maria ter Zee veiling

Maria ter Zee veiling

Zet vrijdag 8 november 2019 alvast in je agenda. Dan zal vanaf 20:00 uur in de Duinzaal (dat is naast de Maria ter Zee kerk) de jaarlijkse veiling plaastvinden. Iedereen die deze plek van geloof en bezinning een warm hart toedraagt is van harte welkom.

Uniek Lig & Beleef concert

Uniek Lig & Beleef concert

Op de laatste dag van augustus was het Lig & Beleef concert met de Belgische pianist Steven Vrancken, die werd vergezeld door cellist Robrecht Kessels. Het anderhalf uur durende concert bracht verrassende muziek in een oertaal van wisselende emoties.

 

Verrassend najaarsprogramma Palliam

Verrassend najaarsprogramma Palliam

Het najaarsprogramma 2019 van Palliam is net gedrukt en meteen voor iedereen te bestellen. Stuur je adres naar info@palliam.nl en je ontvangt 'm op de deurmat thuis. Er is weer voor elk wat wils. Het belooft een seizoen vol met verrassingen te worden. 
Meditatie in de Vinkenhof

Meditatie in de Vinkenhof

Vanaf woensdag 18 september 2019 ben je van harte welkom om mee te doen aan de meditatiecyclus van de Protestantse wijkgemeente Noordwijk in de Vinkenhof. Zo'n meditatie kan je helpen om de touwtjes van je leven weer in handen te krijgen.
Openlucht Pinksterviering  ‘Waar loop jij warm voor?’

Openlucht Pinksterviering ‘Waar loop jij warm voor?’

Op eerste Pinksterdag, 9 juni 2019, vindt in Noordwijkerhout de oecumenische openlucht Pinksterviering plaats. Het thema van de viering is: Waar loop jij warm voor? Voorgangers zijn dominee Esmeralda Mandemaker en diaken Bertijn Prins. De Harpe Davids verleent haar medewerking.

Dienstverleners met hart & ziel gezocht!

Dienstverleners met hart & ziel gezocht!

Palliam kent een groep van actieve gastvrouwen en gastheren. Zij zijn degenen die de deelnemers aan de P-events ontvangen en begeleiden. Ook zorgen ze ervoor dat er een drankje (soms ook een hapje) is. Na afloop wordt alles weer opgeruimd en op z’n plek gezet. Onze gastvrouwen en gastheren zijn dienstverleners met het hart & ziel op de juiste plek. Interesse om ook dit vrijwilligerswerk te gaan doen? Bel Tiny: 06 12 08 34 23

Gratis met de bus naar The Passion

Gratis met de bus naar The Passion

Voor degenen die op 18 april 2019 naar The Passion willen heeft het bisdom een gratis bus ter beschikking gesteld. Aanmelden kan bij het Centraal Secretariaat. De bus zal rond 16.00 uur uit de Bollenstreek vertrekken.

Voorjaarsconcert in Bartholomeuskerk

Voorjaarsconcert in Bartholomeuskerk

Op 13 april 2019 om 20.15 uur zal het Symfonie Orkest Bloembollenstreek, onder leiding van Paul van der Reijden, een Voorjaarsconcert geven in de sfeervolle Sint-Bartholomeüskerk te Voorhout. Met als soliste Lisanne Soetenbroek die het beroemde Vioolconcert no. 3 van Saint-Saëns ten gehore zal bengen.  
Folkmuziek in de Kerhofkapel

Folkmuziek in de Kerhofkapel

Op zondag 14 april 2019 is vanaf 13.30 uur een bijzonder folkconcert van 'Cinder Well' in de Kerkhofkapel. De meerstemmige folkmuziek uit Portland wordt begeleid door akoestische gitaar, viool en viola. Met als speciale gast 'Deegweef' die indiepop-folk muziek zal spelen.
Succesverhalen in de kerk

Succesverhalen in de kerk

Leo Fijen signaleert in dit boek allerlei nieuwe initiatieven die door de kerk in de afgelopen tijd zijn genomen. Het zijn inspirerende voorbeelden die aanzetten tot actie. We mogen dromen van een nieuwe lente! Hier te koop voor € 14,50
 Job, een mens bij uitstek

Job, een mens bij uitstek

Theoloog, predikant en schrijver Ad van Nieuwpoort komt op donderdag  7 maart 2019 om 20.00 uur naar Het Leerhuis toe. Hij zal fragmenten uit het boek Job plaatsen in de actualiteit van vandaag.

Videograaf (m/v) gezocht!

Videograaf (m/v) gezocht!

Palliam is op zoek naar iemand die het leuk vind om af-en-toe krachtige video’s van 60 seconden over onze events te maken. Bel met Tiny van Westerop 06 12 08 34 23 en maak meteen een afspraak voor een eerste kennismaking.

Voltooid Leven:  ethische vragen rond een actueel thema

Voltooid Leven: ethische vragen rond een actueel thema

Zowel in de samenleving als in de politiek is volop discussie over het ‘Voltooid leven’. Er zijn ouderen die graag hun leven beëindigd zien, omdat ze hun leven voltooid achten. Hoe begrijpelijk soms ook, deze wens roept ook veel vragen op. De Protestantse Gemeente en het Leerhuis gaan op donderdag 21 februari samen op zoek naar een antwoord.
Theatersolo ‘Die Ik Ben’

Theatersolo ‘Die Ik Ben’

Op woensdag 13 februari komt Kirsten Benschop met haar nieuwe theatersolo ‘Die Ik Ben’ naar De Vinkenhof in Noordwijk. In deze voorstelling duikt Kirsten met de nodige (zelf)spot in het gangenstelsel van ons menselijk brein, een labyrint waarin je snel vastloopt en waaruit ontsnappen moeilijk (b)lijkt.
Oefenen in menselijkheid

Oefenen in menselijkheid

"Religies zouden oefenplaatsen voor onze menselijkheid moeten zijn", aldus Dirk van de Glind. Hij is de kleurrijke inleider op donderdag 14 februari bij het Leerhuis. Het belooft een verrijkende ontdekkingstocht door de schatkamers van de geest te zijn.

Digitale 40-dagenretraite

Digitale 40-dagenretraite

De bekende digitale 40-dagenretraite van de Jezuïeten start op Aswoensdag, 6 maart 2019 en heeft als titel meegekregen:"Jezus ging de berg op". Inschrijven hiervoor gaat heel eenvoudig door je e-mailadres op te geven via Ignatiaansbidden. Het brengt je elke dag een geweldig meditatief moment.

Humor in Joodse Bijbel en traditie

Humor in Joodse Bijbel en traditie

Op donderdag 31 januari 2019 is in het Leerhuis een avond over het onderwerp "Humor in Tenach en Joodse traditie". Tenach is het Hebreeuwse woord voor de Joodse Bijbel. Leo Mock, docent Judaïca aan de Tilburg University, zal Joodse bronnen ontsluiten voor een Joods en Christelijk publiek. Het fenomeen humor wordt verkend, misschien valt er met elkaar nog wat te lachen ook....

Zorg goed voor de aarde

Zorg goed voor de aarde

In het kader van de Week van Gebed organiseert de Samenwerkingsraad van Kerken Noordwijkerhout op zondag 27 januari 2019 vanaf 16.00 uur in de Witte Kerk een oecumenische viering. Het thema is dit keer "Zorg goed voor de aarde". Je bent van harte welkom! 
Het nieuwe Palliam programma is uit!

Het nieuwe Palliam programma is uit!

Het voorjaarsprogramma 2019 van Palliam is net gedrukt en meteen voor iedereen te bestellen. Stuur je adres naar info@palliam.nl en je ontvangt 'm op de deurmat thuis. Er is weer voor elk wat wils. Het belooft een inspiratierijk seizoen te worden.  
Veelgeprezen 'Wegwijzers' uit het Leidsch Dagblad nu als boek

Veelgeprezen 'Wegwijzers' uit het Leidsch Dagblad nu als boek

Ruim een jaar bezochten schrijvers Jos van Duinen en Jeroen Windmeijer wekelijks religieuze en spirituele bijeenkomsten in Leiden en omgeving. Op warme en respectvolle wijze schreven zij hierover in hun veelgelezen (én veelgeprezen) rubriek 'Wegwijzers' in het Leidsch Dagblad. Nu is er een prachtig vormgegeven boek van uitgebracht. 
Geslaagd 'Leeuwenhorst Klassiek'

Geslaagd 'Leeuwenhorst Klassiek'

Afgelopen vrijdag 7 december was er in de Maria ter Zee kerk een bijzonder geslaagd klassiek examenconcert, verzorgd door leerlingen van Teylingen College Leeuwenhorst.
Apocalyptische tijden in het Leerhuis?

Apocalyptische tijden in het Leerhuis?

Leven wij in apocalyptische tijden?  is de vraag die op donderdag 15 november door prof. dr. Anton Wessels in het Leerhuis wordt behandeld. Met name het Bijbelboek "Daniël", het apocalyptische boek bij uitstek, krijgt hierin aandacht.
Cees den Heyer in het Leerhuis

Cees den Heyer in het Leerhuis

De eminente oud-hoogleraar Cees den Heyer spreekt op donderdag 18 oktober in het Leerhuis Noordwijk over: "Jezus, een mensenleven".  In zijn vorig jaar verschenen boek volgt Den Heyer de weg terg naar Bijbelse bronnen . Hoe heeft het beeld van Jezus zich ontwikkeld in de tweeduidend jaar na zijn geboorte ?

Fietstocht verlegt grenzen

Fietstocht verlegt grenzen

John de Witt komt tijdens de ZaaZ-viering van 13 oktober vertellen over zijn belevenissen tijdens een zeven maanden durende fietstocht. Tijdens die reis doorkruiste hij diverse landen: Zuid-Amerika, Nieuw Zeeland en Centraal Azië.

Boekpresentatie ‘Reis door mijn rouw in 80 blogs’

Boekpresentatie ‘Reis door mijn rouw in 80 blogs’

Je man verliezen op jonge leeftijd, het overkwam Irene Turk. Haar man Johan overleed twee jaar geleden aan kanker. Na zijn overlijden schreef Irene over haar rouwproces. Nu verschijnt haar eerste boek, een bundel van 80 blogs, dat een inkijkje geeft in het leven van een vrouw in rouw. Het 1e exemplaar wordt zaterdag 13.10 om 16.00 uur bij Palliam overhandigd aan haar drie zoons. Diaken Bertijn Prins verzorgt de inleiding. Iedereen is van harte uitgenodigd. 
Grensverleggend

Grensverleggend

Geweldig om te zien. Palliam verlegt haar grenzen. In Noordwijk hangt deze week een serie aanplakbiljetten van het muziektheater 'De Grens' van Ekaterina Levental. Het belooft zaterdag 15 september druk te worden. Kom vooral op tijd!
Nieuw programmaboekje ligt klaar!

Nieuw programmaboekje ligt klaar!

Vanaf deze week liggen de nieuwe programmaboekjes in alle kerken van Sint Maarten. Het programma kent tientallen inspirerende events rondom zingeving en levenskunst. Nieuwsgierig? Haal gerust een boekje op.

Ik ontdek. Ik vraag. Ik ontmoet.

Ik ontdek. Ik vraag. Ik ontmoet.

Op vrijdag 21 september gaat om 20.00 uur in Noordwijkerhout de nieuwe Alpha-cursus van start. Deze gratis cursus bied je de mogelijkheid om op een ontspannen manier te ontdekken wat geloven allemaal inhoudt. Alpha is laagdrempelig, leerzaam en ook gewoon leuk!

Samen voor Vrede organiseert 'Patatje Vrede'

Samen voor Vrede organiseert 'Patatje Vrede'

De komende verkiezingen zijn een belangrijke graadmeter voor tolerantie en aandacht voor elkaar. Daarom organiseert ‘Samen voor Vrede’ op 9 november om 20.00 uur een spectaculaire ‘Food for Thought’ avond in het Teylingencollege Leeuwenhorst. Alle politieke partijen zullen iemand afvaardigen die over hun ideale menu voor een vreedzame samenleving zal vertellen. Ook zijn er rondetafel discussies over prikkelende stellingen.

Smaakmakers van Sint Maarten

Smaakmakers van Sint Maarten

Alle pastoraatgroepen van Sint Maarten gingen op 20 juni met elkaar in gesprek over hoe ze hun kerkwerk verder op smaak kunnen brengen. To Maat verzorgde in de zonovergoten tuin van de Matthiaskerk in Warmond een heerlijk vegetarisch diner. Tussen de gangen door werd er in kleine groepen stevig gediscussieerd.

Nu in Trouw, straks bij Palliam

Nu in Trouw, straks bij Palliam

Een mooi interview in Trouw met multi-talent Ekaterina Levental: 'Dromen drijven ons voort, geven hoop'. Op 15 september opent zij met haar voorstelling 'De Grens' het seizoen van Palliam. De emoties van een vluchteling zijn dan voor iedereen invoelbaar.
Heiligdomsvaart Maastricht

Heiligdomsvaart Maastricht

De Heiligdomsvaart Maastricht moet je een keer in je leven meemaken. Dat vonden ook een 40-tal geïnteresseerden uit Sint Maarten, die op zondag 3 juni met een bus naar Maastricht zijn gereden. Het was een feest van samenkomen en ontmoeten onder het motto: ‘Doe goed en zie niet om’.

Ontmoetingsdag: Zin in leven?!

Ontmoetingsdag: Zin in leven?!

Op 15 juni is er vanaf 10.30 uur in De Stal op de Kaag een ontmoetingsdag voor iedereen die is geconfronteerd met kanker en de lichamelijke gevolgen daarvan.
Oecumenische viering op Klein Leeuwenhorst

Oecumenische viering op Klein Leeuwenhorst

Op zondag 10 juni is er om 10.00 uur een oecumenische viering  in de prachtige tuin van Klein Leeuwenhorst, Gooweg 45, Noordwijkerhout. Het thema is: 'Als geloof je uitdaagt'. Pastoor Goumans en pastor Hollart gaan samen deze uitdaging aan. Je bent er van harte welkom.

Topstukken in de maak

Topstukken in de maak

Op 9 mei jl. is er door jong en oud met veel plezier gewerkt aan hun Topstuk voor de zomertentoonstelling bij Palliam. De resultaten zijn nu al veelbelovend te noemen.

Inspiratie-sessie: Gelukkig zijn of doen?

Inspiratie-sessie: Gelukkig zijn of doen?

Auteur, spreker & biker Robert van den Bout verzorgt op 26 mei samen met Diaken Bertijn Prins, haptonoom Marco Opijnen en pelgrim Kees Kouwenhoven een levendige inspiratie-sessie met diepgang. Laat je verrassen door de eenvoud, de diepgang en het effect.

Gemma van der Meer krijgt 'n welverdiend lintje

Gemma van der Meer krijgt 'n welverdiend lintje

Op 26 april is Gemma van der Meer (rechts op de foto) benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Al meer dan 42 jaar besteedt zij een groot deel van haar vrije tijd aan vrijwilligerswerk voor de Parochie Maria ter Zee en -vanaf de start- ook voor Palliam.

Aletta Smits over het puberbrein

Aletta Smits over het puberbrein

Op 24 april a.s. organiseert de PKN in de Vinkenhof vanaf 20.00 uur een humoristische presentatie door dr. Aletta Smits over het puberbrein. Deze avond is speciaal om (groot)ouders en verzorgers te helpen om hun puberkinderen beter te leren begrijpen.

Welmoed Vlieger boeit van begin tot eind

Welmoed Vlieger boeit van begin tot eind

Op vrijdag 6 april jl. waren bijna 70 mensen naar Palliam gekomen om in gesprek te gaan met filosoof Welmoed Vlieger over een 'Leven zonder Waarom'. Hiervoor gebruikt ze het verrassend actuele gedachtengoed van de laatmiddeleeuwse mysticus Meister Eckart.
Filosofie voor een weergaloos leven

Filosofie voor een weergaloos leven

Voor het leven is er geen generale repetitie. Je hebt slechts één kans. Gelukkig zijn grote denkers je voorgegaan en kun je bij hen terecht voor raad & daad. In juni komt het boek van Lammert Kamphuis uit, op 12 oktober spreekt hij hierover bij Palliam. Je kunt je nu alvast inschrijven.
Rouwen is hard werken

Rouwen is hard werken

De Rafaëlgroep Voorhout organiseert op woensdag 18 april 2018 een bijeenkomst voor mensen die in hun naaste omgeving een dierbare hebben verloren.

Aangrijpend vertelconcert

Aangrijpend vertelconcert

Ekaterina Levental speelt haar eigen vlucht uit Oezbekistan in een aangrijpend vertelconcert. De Noordwijkse wethouder van vluchtelingenzaken Marie José Fles, opent de voorstelling.
Foodblogger To Maat verzorgt lunch

Foodblogger To Maat verzorgt lunch

De Voorhoutse foodblogger To Maat heeft voor de vrijwilligers van Palliam een smakelijke lunch klaargemaakt van lokale seizoensproducten. Het P-team assisteert haar bij het klaarmaken en uitserveren.

Leef! Welzijn Noordwijk Magazine #16

Leef! Welzijn Noordwijk Magazine #16

Het winternummer van Leef! staat helemaal in het teken van omzien naar elkaar. Het P-team van Palliam werd over dit onderwerp uitgebreid geïnterviewd.

Leeuwenhorst eindexamenconcert

Leeuwenhorst eindexamenconcert

Op vrijdagavond 8 december zijn familie en vrienden massaal toegestroomd om te luisteren naar het eindexamenconcert van leerlingen van het Leeuwenhorst College. 
Uitnodiging Samen voor Vrede

Uitnodiging Samen voor Vrede

SAMEN VOOR VREDE nodigt alle mensen uit de Noordwijkse regio uit voor de Vredes-manifestafette op zondag 19 november.

Jaarlijkse kerkenveiling Sint Victorparochiekern

Jaarlijkse kerkenveiling Sint Victorparochiekern

Op vrijdagavond 27 oktober is de kerkenveiling van de parochiekern Sint Victor. Een gezellige avond waarop veel veilingitems onder de hamer komen, waaronder toegangskaarten voor interessante events van Palliam en een kickboks-clinic met Bertijn Prins. 

Reis om de wereld in verhalen

Reis om de wereld in verhalen

Van woensdag 25 t/m zondag 29 oktober vindt de eerste editie van het Wereld Verhalen Festival plaats in Noordwijk. Met de titel "Er was eens…" is er een mondiale sprookjesroute uitgestippeld met zinnenprikkelende verhalen, dans, muziek en beelden uit allerlei windstreken.

Allerzielen nieuwe stijl: het geleefde leven vieren

Allerzielen nieuwe stijl: het geleefde leven vieren

Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met het mysterie van de dood. Allerzielen biedt gelegenheid om het leven van onze dierbare overledenen te vieren op een manier die past bij de samenleving van nu. Binnen Sint Maarten zijn er verschillende initiatieven die troost kunnen bieden. Iedereen is van harte welkom.

Geloven in gedeeld geluk

Geloven in gedeeld geluk

In het weekend van 7 en 8 oktober is Palliam onderdeel van de Geluksroute Bollenstreek. Het deelt dan een aantal van haar activiteiten waar je nieuwe energie van kunt krijgen of blij van kunt worden.
Bidden voor vrede in de wereld

Bidden voor vrede in de wereld

In de maand oktober zal op elke vrijdag in de Maria ter Zee kerk om 9.00 uur de rozenkrans worden gebeden voor vrede in de wereld. Durf jij je ook in te zetten voor meer compassie en verzoening?

Hoe Hillary Clinton weer houvast kreeg door Henri Nouwen

Hoe Hillary Clinton weer houvast kreeg door Henri Nouwen

Op 6 september jl. was bij Palliam een P-talk over Henri Nouwen, de Nederlandse priester wiens leven en werk miljoenen mensen inspireert. Nu blijkt dat zijn boek ‘Eindelijk Thuis’ voor presidentskandidaat Hillary Clinton de reddingsboei was in het diepst van haar depressie.

 

Interview in Riddertijdingen

Interview in Riddertijdingen

In Riddertijdingen, de kwartaaluitgave van de Orde van het Heilig Graf van Jeruzalem, is in september een interview over Palliam verschenen. Pastoor André Goumans en P-team lid Jos Rath vertellen hierin uitgebreid over het Netwerk voor Zingeving & Levenskunst.

Open Monumentendag 2017

Open Monumentendag 2017

Op zaterdag 9 september 2017 wordt de Open Monumentendag om 10.00 uur in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk Binnen geopend door leden van het College van B&W. Ook de Maria ter Zeekerk doet opnieuw aan deze Open Monumentendag mee. 
Kunstroute Noordwijk

Kunstroute Noordwijk

De Kunstroute op zaterdag 26 en zondag 27 augustus, is een mooie gelegenheid om eens een kijkje te nemen in de Maria ter Zeekerk. Er zullen verschillende kunstenaars aanwezig zijn: Piet van der Ploeg (iconen), Frans van Houten (keramiek), Paul Klaverwijde (olieverf schilderijen), Elly van Went-vd Berg (porselein schilderen) en Marije Groenewoud (kunstzinnig therapeut). Bezoekers kunnen hun hart dus ophalen.
Openluchtviering: 'Op reis met Jeroen'

Openluchtviering: 'Op reis met Jeroen'

Op zondag 2 juli wordt de jaarlijkse kinderviering van Parochie Sint Maarten gehouden. Het ‘Jeroensveld’ van het landgoed Calorama in Noordwijk vormt vanaf 10.00 uur het unieke decor voor ‘Op reis met Jeroen’. Kom ook en beleef het mee.

Kloosterweekend voor scholieren, studenten & young professionals

Kloosterweekend voor scholieren, studenten & young professionals

Heb je wel eens afgevraagd hoe het is om in een klooster te leven? Wie er zoal wonen, wat ze de hele dag doen en waarom ze juist daar zijn? De RKJ Sint Maarten organiseert in het weekend van 7 tot 9 juli a.s. een bezoek aan de Abdij van Berne in Heeswijk. Hier combineren 20 Norbertijnen de stilte van het gebed met een actieve rol in de lokale samenleving.

Kippenvel in de Kerkhofkapel

Kippenvel in de Kerkhofkapel

De eigentijdse kamermuziek van het Canadese Esmerine, zwevend tussen minimalistisch klassiek, postrock en nieuwe folk, is van een hemelse schoonheid. De kern van marimba en cello produceert een sound van hoop, troost en melancholie. Kom op zondagmiddag 14 mei vanaf 14.00 uur genieten van dit wondermooie concert tot je kippenvel krijgt van kruin tot kleine teen!

Icoon schilderen in Heiloo

Icoon schilderen in Heiloo

Piet van der Ploeg geeft dit jaar 2 week cursussen in het Klooster te Heiloo (Diocesaan Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Noord. De cursus in juni is volgeboekt, voor september zijn er nog 2 plekken vrij.
Schilder je eigen inspiratie, bezinning & ontmoeting

Schilder je eigen inspiratie, bezinning & ontmoeting

Onder leiding van de bekende icoonschilder Piet van der Ploeg en kunstzinning therapeut Marije Groenewoud kan je op 3 en 10 mei komen schilderen. Kosten voor de deelname is vrijwillig, aanmelden via info@palliam.nl
Goede Vrijdag 2017

Goede Vrijdag 2017

Goede Vrijdag is een gedenkdag. We staan dan stil bij het lijden en sterven van Jezus. Toen Hij aan het kruis stierf, werd onze schuld aan God helemaal voldaan. Zijn offer nam alle zonden van alle mensen weg. Jezus stierf eigenlijk in onze plek. Op vrijdag 14 april zijn er twee bijeenkomsten in de Maria ter Zee kerk om dit te gedenken.

Bijzondere Morning Song

Bijzondere Morning Song

Op weg naar Pasen is er op zondag 2 april om 10.00 uur een luisterrijke viering in de Maria ter Zee kerk, met als thema 'Gekoesterd'.
Jongerenkoor Joy viert feest!

Jongerenkoor Joy viert feest!

Vind je het leuk om te zingen en ben je tussen de 11 en 22 jaar oud? Kom het jongerenkoor Joy dan versterken op 25 maart en kom zingen op de repetities!
Janneke Nijboer op TV

Janneke Nijboer op TV

"Wanneer je vrouwenrechten schendt, schendt je iets heiligs" aldus dominee Janneke Nijboer openhartig in gesprek met Marleen Stelling van Het Vermoeden.

Zwartwit foto's die de Kruisweg kleuren

Zwartwit foto's die de Kruisweg kleuren

Tot Pasen is bij Palliam een expositie van de door Koos Schippers gefotografeerde Kruisweg, die is gemaakt door bekende beeldhouwer Karel Gomes (1930-2016).
Cursus Digisterker

Cursus Digisterker

Heb je nog geen DigiD of heb je moeite die te gebruiken? Volg dan vanaf 8 maart de cursus ‘Regel je overheidszaken digitaal’ in de Bibliotheek van Noordwijk.

Een Sterke Vrouw

Een Sterke Vrouw

De viering tijdens de Internationale Vrouwendag van woensdag 8 maart staat in het teken van “Een Sterke Vrouw”. Tijdens deze avond wordt een verhaal over een sterke vrouw uit de Bijbel verteld en komt een sterke vrouw uit Soedan haar eigen verhaal vertellen.

40 dagen (ge)zonder

40 dagen (ge)zonder

De Voorhoutse blogger To Maat praat met diaken Prins over vasten met LEF. 
Met ecoline schilderen bij Palliam

Met ecoline schilderen bij Palliam

Tijdens de Palliam Breek-in-de-Week van woensdagochtend 1 februari (van 10.15 tot 11.30 uur) staat schilderen met ecoline op het programma.
Windkracht 3ptO Nieuwjaarsquiz

Windkracht 3ptO Nieuwjaarsquiz

Op 26 januari organiseert Windkracht 3pt0 - in samenwerking met Het CultuurCafé - de spannende Nieuwjaarsquiz. Vragen over sport, boeken, religie, muziek etc. zullen je hersenen plezierig pijnigen. Kom ook quizzen en beleef een supergezellige avond.

Verwonderen

Verwonderen

Het programma van Palliam staat tot de zomer in het teken van 'In verwondering'.
Linda Guijt - een trouwe bezoekster - heeft er een toepasselijk gedicht over geschreven.
Geslaagde Kerstpakketten-actie 2016

Geslaagde Kerstpakketten-actie 2016

“Uiteindelijk draait het om iets goeds te doen voor een ander. We hopen dat meer mensen geïnspireerd raken om een ander te helpen.”

Harrie Salman ook actief in Leiden

Harrie Salman ook actief in Leiden

De Noordwijkse cultuurfilosoof Harrie Salman verzorgt twee inleidingen en gesprekken bij de Zonneboom in Leiden. www.dezonneboom.nl
Palliam in de pers

Palliam in de pers

Het nieuwe jaar is voor Palliam positief van start gegaan. Er staan namelijk steeds meer berichten over onze events in regionale bladen en op websites.

Kloosterweekend: 'Reiziger, er is geen weg'

Kloosterweekend: 'Reiziger, er is geen weg'

Van 13 - 15 januari organiseert filosoof Welmoed Vlieger samen met zeezeiler Henk de Velde een weekend in het Dominicanenklooster te Huissen voor iedereen die een persoonlijke zoektocht naar het onbekende en miraculeuze wil ondernemen.

2017

2017

Een nieuw jaar breekt aan,
Palliam pakt uit.
Met in kleur gewikkelde dromen,
van inspiratie, bezinning en ontmoeting.

Kerst-satsang

Kerst-satsang

Soms ingetogen of ontroerend, dan weer uitbundig zingen we op 19 december met elkaar mantra's voor de Kerst; woorden vol licht, vrede en wijsheid uit diverse culturen.
Kerstpakkettenactie

Kerstpakkettenactie

Ook dit jaar houden de gezamenlijke Noordwijkse kerken opnieuw een kerstpakkettenactie. Wilt je meedoen?

Fabels en feiten over de kapel in het Langeveld

Fabels en feiten over de kapel in het Langeveld

Vijf eeuwen wist de Langeveldse kapel de tijd te trotseren. De kroniek ervan, geschreven door Jan van der Elst en Maud Mommers, is een vreemde mengelmoes van fictie en feiten. De gedenkstenen van dit gebedshuis staan in de tuin bij de Maria ter Zeekerk.
Patroonsfeest Sint Maarten

Patroonsfeest Sint Maarten

Rond de feestdag van Sint-Maarten (11 november), de patroon van de R.K. Parochie in Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen, wordt door de zeven parochiekernen het patroonsfeest gevierd.

Speciale gospelviering

Speciale gospelviering

Op zaterdagmiddag 12 november om 15.00 uur verzorgt het Meanderkoor een gospelviering met als thema de Zeven Werken van Barmhartigheid. 

Nationale Kunstweek ook in Palliam

Nationale Kunstweek ook in Palliam

Dit jaar is Palliam deelnemer aan de Nationale Kunstweek. Van 5 t/m 13 november zal in de Maria ter Zee kerk extra aandacht zijn voor de laatste week van de tentoonstelling ‘Gezichten van Barmhartigheid’.

Geslaagde Stiltedag

Geslaagde Stiltedag

Op zondag 30 oktober is er door Palliam meegedaan aan de Nationale Stiltedag. Het was een bijzondere dag die goed bevallen is getuige de reactie van de deelnemers die met de vraag kwamen of Palliam volgend jaar weer wil meedoen. Dank aan Jacqueline en Kee voor de organisatie!

Inspirerende Sacrale Dansdag

Inspirerende Sacrale Dansdag

Sanne de Wit en Brigitte Stufkens organiseren op 26 november a.s. een Sacrale Dansdag bij Palliam. Een oud-deelnemer zegt over het dansen: 'Sacrale dans heeft mijn leven verrijkt, plezierige ontspanning gebracht en mij ondersteund in hoe ik nu in het leven sta.'

Ook de Burgemeester van Noordwijk is enthousiast

Ook de Burgemeester van Noordwijk is enthousiast

Palliam was op het Festival Noordwijk, net als Jan Rijpstra, de burgemeester.
Feest maak je samen!

Feest maak je samen!

Palliam deelde op zaterdag 17 september -tijdens de najaarsfeesten in Voorhout- niet alleen haar programmaboekje uit.

Palliam komt naar je toe!

Palliam komt naar je toe!

Op zaterdag 3 september was in Voorhout, Warmond, Sassenheim, Noordwijkerhout, Noordwijk-binnen en Noordwijk-zee het speciale Palliam-straatteam aan het werk.

Nieuwe uitgave: Hoog aan de hemel

Nieuwe uitgave: Hoog aan de hemel

Eugenie, vriendin van Ellen Spaargaren, wist dat ze kwam te overlijden en wilde haar (klein)kinderen troosten. Ellen schreef speciaal voor haar het symbolische verhaal ‘Hoog aan de hemel’. Het is gebaseerd op een oude Indianen traditie en is vrij vertaald naar Westers beeld.

 

ZAND

ZAND

De bekende Noordwijkse schilder, schrijver en dichter Kees Putman  heeft speciaal voor het ZVNDFESTIVAL een bijzonder gedicht geschreven. Het gaat erover dat niets in ons zelf of om ons heen hetzelfde blijft. Alles is eeuwig in beweging: ‘Uit het zand verrijst het nieuwe, het herborene, het zachte.’ Een meer krachtige verwijzing naar de start van Palliam is eigenlijk niet voor te stellen.
PALLIAM van start met ZVNDFESTIVAL

PALLIAM van start met ZVNDFESTIVAL

Tijdens het druk bezochte ZVNDFESTIVAL van zondag 28 augustus jl. is Palliam, de nieuwe naam van het centrum voor zingeving & levenskunst door ZandPrinses Rosa van der Vijver spectaculair in het zand onthuld. Foto: Cor Vink

Open Monumentendag

Open Monumentendag

Zaterdag 10 september is het in Nederland voor de 30e keer Open Monumentendag. Het thema van dit jaar is ‘Iconen en Symbolen’ en Noordwijk geeft daar op zijn eigen wijze invulling aan. Naast de vaste locaties is een speciaal programma rond iconen en de totstandkoming daarvan ontwikkeld.