KathoContent ~ online
Inschrijven
Event
P-eye
Datum
Woensdag 2 december, 27 januari, 24 februari, 31 maart, 28 april, 26 mei, 30 juni
Tijd
van 19.30 tot 20.15 uur
Locatie
online Zoom event Palliam netwerk
Bijdrage
€ 3,50 per avond

KathoContent ~ online
ontmoeting

KathoContent ~ online

Journalist en theoloog Hendro Munsterman is als geen ander ingevoerd in het Vaticaan. Als echte Vaticaanwatcher is hij redelijk uniek. Zijn werk als verslaggever doet hij vanuit zijn woonplaats in de buurt van het Franse Grenoble. Van daaruit gaat hij naar Rome en gaat hij regelmatig met de paus mee op zijn reizen. Volgens hem is het nieuws in Rome volgen een kwestie van de juiste bronnen kennen. Daarvoor hoeft hij niet altijd in de stad zelf te zijn. Ook via zijn netwerk, het internet en de social media weet hij zich uitstekend geïnformeerd. In KathoContent bespreekt hij actuele thema's.

Op 2 december gaat het over waarom je zonder Pasen geen Kerstmis kunt vieren. De Bijbel vertelt ons meerdere verhalen rond de geboorte van Jezus. Veel christenen zijn bekend met de herders, de drie wijzen uit het Oosten, de schapen, de engelen, de stad Bethlehem, enzovoort. Maar wat is er eigenlijk historisch aan? Wat kunnen we met zekerheid over de geboorte van Jezus zeggen? Belangrijker nog: wat is eigenlijk de betekenis van het kerstfeest voor christenen? En als het kerstverhaal nu eigenlijk een verrijzenisverhaal, een paasverhaal blijkt te zijn? Leer hier meer over en schrijf je meteen in.

Hendro Munsterman

Hendro Munsterman is als journalist en Vaticaanwatcher werkzaam voor het Nederlands Dagblad. Daarnaast doceert hij theologie en godsdienstwetenschappen aan meerdere opleidingen en instellingen in Frankrijk. Ook is hij bijzonder betrokken bij de oecumenische en interreligieuze dialoog.


 
Altijd actueel

Op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Dat gaat het snelst via onze digitale nieuwsbrief.

We zien je graag terug bij Palliam

Typ bovenstaande code over.