KathoContent ~ online
Inschrijven
Event
P-eye
Datum
Woensdag 27 januari, 24 februari, 31 maart, 28 april, 26 mei, 30 juni
Tijd
van 19.30 tot 20.15 uur
Locatie
online Zoom event Palliam netwerk
Bijdrage
€ 3,50 per avond

KathoContent ~ online
bezinning

KathoContent ~ online

Journalist en theoloog Hendro Munsterman is als geen ander ingevoerd in het Vaticaan. Als echte Vaticaanwatcher is hij redelijk uniek. Zijn werk als verslaggever doet hij vanuit zijn woonplaats in de buurt van het Franse Grenoble. Van daaruit gaat hij naar Rome en gaat hij regelmatig met de paus mee op zijn reizen. Volgens hem is het nieuws in Rome volgen een kwestie van de juiste bronnen kennen. Daarvoor hoeft hij niet altijd in de stad zelf te zijn. Ook via zijn netwerk, het internet en de social media weet hij zich uitstekend geïnformeerd. In KathoContent bespreekt hij actuele thema's.

27 januari: Toch geen Lourdes aan de Amstel

Aan Maria gewijde bedevaartsplaatsen kom je door heel Europa tegen. Wie kent niet de bekende verschijningsoorden als Lourdes, Fatima of Banneux? Maar ook in ons eigen land zijn er de nodige plekken waar zij vereerd wordt. Onlangs werd door het Vaticaan besloten dat de verering van Maria onder de titel van "Vrouwe van Alle Volkeren" weliswaar door mag gaan, maar dat haar vermeende verschijningen in Amsterdam tussen 1945 en 1959 als onecht zijn afgewezen. Amsterdam wordt dus niet het nieuwe Lourdes aan de Amstel. Op basis van welke criteria neemt het Vaticaan zulke besluiten? Op deze en andere vragen rond het belang van Maria en Mariadevoties voor de individuele geloofsbeleving zal bij deze P-eye worden ingegaan.

Hendro Munsterman

Hendro Munsterman is als journalist en Vaticaanwatcher werkzaam voor het Nederlands Dagblad. Daarnaast doceert hij theologie en godsdienstwetenschappen aan meerdere opleidingen en instellingen in Frankrijk. Ook is hij bijzonder betrokken bij de oecumenische en interreligieuze dialoog.


 
Altijd actueel

Op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Dat gaat het snelst via onze digitale nieuwsbrief.

We zien je graag terug bij Palliam

Typ bovenstaande code over.