KathoContent ~ online
Inschrijven
Event
Palliam online
Datum
Woensdag 26 mei
Tijd
Van 19.30 tot 20.15 uur
Locatie
Online Zoom event
Bijdrage
€ 3,50 per avond

KathoContent ~ online
bezinning

KathoContent ~ online

Journalist en theoloog Hendro Munsterman is als geen ander ingevoerd in het Vaticaan. Als echte Vaticaan kenner is hij redelijk uniek. Zijn werk als verslaggever doet hij vanuit zijn woonplaats in de buurt van het Franse Grenoble. Van daaruit gaat hij naar Rome en gaat hij regelmatig met de paus mee op zijn reizen. Volgens hem is het nieuws in Rome volgen een kwestie van de juiste bronnen kennen. Daarvoor hoeft hij niet altijd in de stad zelf te zijn. Ook via zijn netwerk, het internet en de social media weet hij zich goed geïnformeerd. In KathoContent bespreekt hij actuele thema's.

Thema dit keer: Positief nieuws brengen, een hele klus

Sommige woorden roepen automatisch beelden bij ons op. Evangeliseren bijvoorbeeld. De één denkt direct aan een Jehova's getuige die aan de deur staat, een ander aan een zendeling die in Afrika de mensen gaat vertellen over God en weer een ander denkt aan mensen met geitenwollen sokken en sandalen. Vele associaties zijn mogelijk. Tegelijk is evangeliseren een opdracht die alle christenen ter wereld hebben. Ga uit en verkondig het evangelie, het goede nieuws, aan iedereen zegt Jezus tegen zijn leerlingen. Maar hoe doe je dat? durf je dat? en nog wat anders; zit de wereld daarop nog te wachten?

Op deze en andere vragen rondom deze christelijke opdracht van nieuwe en oude evangelisatie zal door Hendro worden ingegaan. Spannende materie waar niet iedere gelovige christen altijd even goed raad mee weet.

KathoContent ~ online

Hendro Munsterman

Hendro Munsterman is als journalist en Vaticaan-kenner werkzaam voor het Nederlands Dagblad. Daarnaast doceert hij theologie en godsdienstwetenschappen aan meerdere opleidingen en instellingen in Frankrijk. Ook is hij bijzonder betrokken bij de oecumenische en interreligieuze dialoog.


 
Altijd actueel

Op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Dat gaat het snelst via onze digitale nieuwsbrief.

We zien je graag terug bij Palliam

Typ bovenstaande code over.