Waarom de wereld geen zooitje is
Inschrijven
Event
P-theatre
Datum
Vrijdag 19 februari
Tijd
van 19.30 tot 21.30 uur
Locatie
Palliam Nieuwe Zeeweg 73 Noordwijk
Bijdrage
€ 10,-
Wachtlijst

Wanneer dit event is volgeboekt dan kunnen we je naam op de wachtlijst zetten. Stuur een mailtje aan info@palliam.nl.

Anderhalvemeter
We volgen nauwgezet de richtlijnen van het RIVM en beperken daardoor het aantal deelnemers aan dit event plus dat we dringend adviseren om een mondkapje te dragen.


Waarom de wereld geen zooitje is
bezinning

Waarom de wereld geen zooitje is

Al eeuwenlang vertellen mensen elkaar de prachtigste scheppingsverhalen over goden die hun best deden om een wereld te maken, opstandige mensen, ziektes die per ongeluk ontstonden en andere dingen die fout gingen. Er bestaan duizenden van dit soort verhalen en Erik Jan Tillema zocht de twintig mooiste uit voor z'n boek 'Waarom de wereld geen zooitje is'. In zijn eigen woorden vertelt hij hierin de scheppingsmythen van onder andere de Inuït uit de poolgebieden, de Aboriginals uit Australië, de Hindoes uit India en vele andere. Tijdens deze avond vertelt hij op een theatrale manier wat de overeenkomsten zijn tussen al die verschillende verhalen, waarom mensen zo graag scheppingsverhalen vertelden en... hoe de kokosnoot is ontstaan.

Klik hier voor een korte video van Erik Jan over zijn boek.  

Erik Jan Tillema

Erik Jan Tillema is godsdienstwetenschapper en schreef eerder het boek 'De man die zijn ezel opvouwt. De mooiste verhalen uit alle religies'. Daarnaast is hij voorganger bij de protestantse gemeente Zijpe en theatermaker. Meer informatie is te vinden op www.bureaudeus.nl


 
Altijd actueel

Op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Dat gaat het snelst via onze digitale nieuwsbrief.

We zien je graag terug bij Palliam

Typ bovenstaande code over.