5x een tientje voor Maria
Inschrijven
Activiteit
Palliam online
Datum
Maandag 7, 14, 21 en 28 oktober
Tijd
Van 18.30 tot 19.00 uur
Locatie
Online
Bijdrage
Vrijwillige bijdrage
Zoom linkje

Na aanmelding ontvang je in de middag, voordat het online gebed begint, een link in je mailbox. Van tevoren is het nodig om het programma Zoom op je computer of tablet te downloaden. Dat kan hier. Daarna is klikken op de toegestuurde link voldoende.


5x een tientje voor Maria
Typ bovenstaande code over.
bezinning

5x een tientje voor Maria

Ken je het broekzak gebed nog? Mogelijk wel, alleen ben je je er niet van bewust dat je het kent. Het is nog wel een rare naam ook misschien, maar wanneer je het over de vijf tientjes hebt, wordt er wat anders bedoeld dan die vijf tientjes die in je portemonnee zitten.
Deze vijf zijn wat meer geheim en toch weer helemaal niet. Het broekzakgebed is namelijk het rozenkransgebed en is overal te bidden.

Want of je nu op straat loopt, in de bus zit of aan het winkelen bent, laat je, volgens de theoloog Erik Borgman, ongezien zien aan wie je toebehoort. Welke leidraad jij in jouw leven hebt. 
De rozenkrans bidden terwijl deze in je broekzak zit, is bij uitstek een manier om God jouw eigen dagelijkse leven in te trekken. De kraaltjes glijden door je vingers en ondertussen krijgen de blijde, de glorievolle, de droevige geheimen zeggingskracht in de wereld waarin jij je beweegt. 

Vandaag de dag is onze wereld ook steeds meer een digitale wereld. Dus naast dat de rozenkrans overal in onze kerken in de maand mei gebeden wordt kun je dit op maandag nu ook digitaal doen. Voor degenen die vertrouwd zijn met het slotje op de dag: het digitale rozenkrans bidden geschiedt volgens dezelfde methodiek. Op deze manier laat je ook op internet zien aan wie je toebehoort; aan Elon Musk, Mark Zuckerberg of toch aan Jezus van Nazareth.
 

5x een tientje voor Maria

De voorgangers en lectoren

De voorgangers en lectoren wisselen iedere avond en zijn afkomstig uit de parochie Sint Maarten. Allemaal hebben ze 'iets' met het bidden van de rozenkrans en doen dat vaak ook nog in onze kerken in groepsverband in de maand oktober en mei.