Een mini manteltje van Sint Maarten
Activiteit
Palliam thuis
Datum
Het hele jaar door
Tijd
Op je eigen tijd
Locatie
Thuis
Bijdrage
Tijd, wol en creativiteit
Minimanteltjes doorgeven

Ook als je niet breien of haken kun je iemand een minimanteltje geven. Neem hiervoor contact op met het lokale secretariaat. Je vrijwillige bijdrage komt terecht bij de daklozen opvang De BinnenVest.

 


Een mini manteltje van Sint Maarten
Typ bovenstaande code over.
inspiratie

Een mini manteltje van Sint Maarten

- een hand-, hart- en hals- verwarmend initiatief - 

Door het stijgen van de gasprijzen merken steeds meer mensen de gevolgen hiervan. Fysiek doordat het kouder is in huis, maar vooral ook is het te voelen in de portemonnee. De energielasten drukken bij velen zwaar op het maandelijks te besteden budget. Dit geldt ook voor onze kerken.

Palliam heeft haar naam te danken aan de mantel van de Heilige Sint Maarten die hij deelde met een bedelaar. Deze Romeinse soldaat verwarmde de arme letterlijk en figuurlijk. Geïnspireerd door de grote soldatenmantel willen wij een eind breien aan de gevolgen van de energiecrisis door Minimanteltjes te maken. Een Minimanteltje is een sjaal of een omslagdoek in een rode kleur. Hiermee proberen wij een hart- en halsverwarmend antwoord te geven nu het jaargetijde hierom vraagt. We dagen mensen dan ook uit om de pijlenkoker met breinaalden te vullen en in huiselijke kring een aantal steekjes op te zetten. Maak een sjaal of omslagdoek voor jezelf en / of voor een ander dan zitten we er straks warmpjes bij in de kerk.

Als je aan het breien of haken bent gegaan voor een ander kun je de sjaal of omslagdoek bij het lokale secretariaat inleveren. Daar zijn ze dan af te halen tegen een vrijwillige vergoeding. Met deze vergoeding steun je de daklozen opvang De BinnenVest.