Een manteltje vol mededogen
Activiteit
Palliam thuis
Datum
Het hele jaar door
Tijd
Op je eigen tijd
Locatie
Thuis
Bijdrage
Tijd, wol en creativiteit
Uitdaging

Of nog beter wil je met een groepje gezellig breien of haken ter voorkoming van zomerisolatie? Je doet jezelf dan gelijk een plezier en met het resultaat ook een ander.

Het manteltje vol mededogen kan ingeleverd worden op het lokale secretariaat. Dan zorgen we met z'n allen dat ze een goede bestemming krijgt.

 


Een manteltje vol mededogen
Typ bovenstaande code over.
inspiratie

Een manteltje vol mededogen

- een hand-, hart- en hals- verwarmend initiatief - 

Nu de kou weer uit de lucht lijkt te zijn en het jaargetijde alles behalve oproept om warm gekleed te gaan lijkt het minimanteltje van Sint Maarten overbodig te zijn geworden.

Niets is echter minder waar, want waar een minimanteltje in de winter haar dienst bewijst door te isoleren, doet ze dat in de zomer door isolatie te voorkomen. De zomertijd is namelijk de tijd bij uitstek dat - ook al zijn de temperaturen hoog velen zich toch in de kou voelen staan. De kinderen zijn op vakantie, sociale activiteiten liggen stil. Of nog anders je bent een dierbare verloren of je relatie is gestrand. Ook in de zomer kan het dan kil zijn. Hoe troostrijk en hartverwarmend is het dan om te weten dat er mensen zijn die met je meeleven en hun gevoel tastbaar gemaakt hebben in een gebreid of gehaakt manteltje vol mededogen. Een teken van troost wat je aan kunt raken, door je handen kunt laten gaan, of zacht langs je wang kunt strijken. 

Ken je iemand die wel zo’n manteltje kan gebruiken? We hebben er nog een aantal liggen. Ze zijn af te halen bij de lokale secretariaten tegen een vrijwillige vergoeding. Met deze vergoeding steun je de daklozen opvang De BinnenVest.