Een goed bewaard geheim - 6
Activiteit
Palliam gespreksavond
Datum
Dinsdag 23 april 2024
Tijd
Van 20.00 tot 22.00 uur
Locatie
Parochie Heilige Thomas - de Jozefzaal Paradijslaan 7 Alphen aan den Rijn
Bijdrage
Vrijwillig
Aanmelden

Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen aan: wvcthomas@gmail.com.

Na aanmelding ontvang je een mailtje van de werkgroep volwassen catechese van de parochie Heilige Thomas met een link naar de video over het thema waarover gesproken gaat worden. Door de video te bekijken kun je je voorbereiden op de avond.

 


Een goed bewaard geheim - 6
Typ bovenstaande code over.
ontmoeting

Een goed bewaard geheim - 6

Dit keer gaat de gespreksavond over het onderwerp: abortus tussen recht en moraal. 
Wanneer een vrouw of meisje ongewenst zwanger wordt kan er in Nederland gekozen worden voor een abortus. Dat is een zware afweging en bovendien is abortus niet altijd wettelijk toegestaan. Hoe kun je een zorgvuldige afweging maken? Welke mogelijkheden zijn er en wat zijn de consequenties? Welke handreikingen geeft de sociale leer van de kerk ons? Dr. Huub Flohr zal het gesprek leiden en de visie van de kerk op het onderwerp belichten.

Een goed bewaard geheim, zo wordt de sociale leer van de kerk ook wel genoemd. Paradoxaal genoeg is het ‘geheim’ gewoon te vinden op internet. Waarom heet het dan toch zo? Dat komt omdat de teksten in een nogal lastige taal geschreven zijn. Je moet bijna een studie gevolgd hebben om ze te kunnen begrijpen. Een kleine vertaalslag moet dan ook gemaakt worden zodat zichtbaar wordt dat de sociale leer van de kerk ontzettend actueel is. Want de katholieke kerk heeft een visie heeft op zo’n beetje alles wat zich in onze wereld afspeelt. Zo heeft zij een visie op bijv. arbeid, economie, drugs, gezondheidszorg, sport en ga zo maar door. De sociale leer is een manier van kijken naar de wereld vanuit een open en dienstbare houding. Een beetje zo: wij willen dat de wereld een betere wereld wordt en dit is hoe wij erover denken. Doe er mee wat je wilt.

Omdat Palliam een netwerk is binnen het netwerk van liefde van het bisdom Rotterdam zijn deze avonden in samenwerking met de parochie van de H. Thomas (regio Alphen) tot stand gekomen. Dit is de laatste in de reeks van zes gespreksavonden met iedere keer een ander actueel thema. 
 

Let op: deze avond wordt gehouden in Alphen aan den Rijn

 

Een goed bewaard geheim - 6

Pastor Huub Flohr

Huub Flohr is moraal theoloog en geeft leiding aan het pastorale team van de Sint Christoffelparochie in de Rotterdamse regio. Huub houdt van muziek maken en heeft een vrolijke kijk op het ‘gelovige’ leven.