Minimanteltje van Sint Maarten
Evenement
Palliam thuis
Datum
Deze winter
Tijd
Op je eigen tijd
Locatie
Thuis
Bijdrage
Tijd, wol en creativiteit
Aanmelden

Wil je meedoen of wil je misschien een poging wagen om zelf te leren breien of haken? Meld je dan aan bij het lokale secretariaat.

NB: als je aan het breien of haken bent gegaan voor een ander kun je de sjaal of omslagdoek bij het secretariaat inleveren. Voorzie deze dan met een kaartje met daarop jouw naam. De minimantels worden vervolgens aangeboden voor een vrijwillige bijdrage. Met deze bijdrage steunen wij De Binnenvest

 


Minimanteltje van Sint Maarten
Typ bovenstaande code over.
inspiratie

Minimanteltje van Sint Maarten

- een hand-, hart- en hals- verwarmend initiatief - 

Door het stijgen van de gasprijzen merken steeds meer mensen de gevolgen hiervan. Fysiek doordat het kouder is in huis, maar vooral ook is het te voelen in de portemonnee. De energielasten drukken bij velen zwaar op het maandelijks te besteden budget. Dit geldt ook voor onze kerken.

Palliam heeft haar naam te danken aan de mantel van de Heilige Sint Maarten die hij deelde met een bedelaar. Deze Romeinse soldaat verwarmde de arme letterlijk en figuurlijk. Geïnspireerd door de grote soldatenmantel willen wij een eind breien aan de gevolgen van de energiecrisis door minimanteltjes te maken. Een minimanteltje is een sjaal of een omslagdoek in een rode kleur. Hiermee proberen wij een hart- en halsverwarmend antwoord te geven nu het jaargetijde hierom vraagt. We dagen mensen dan ook uit om de pijlenkoker met brei- of haaknaalden te vullen en in huiselijke kring een aantal steekjes op te zetten. Maak een sjaal of omslagdoek voor jezelf en / of voor een ander. Met de opbrengst van de ingeleverde minimantels wordt de daklozen opvang DeBinnenVest gesteund. Zodat ook daklozen er warmpjes bij kunnen zitten.