Veelkleurig geloven

Veelkleurig geloven

Zaterdag 25 mei werd in de St Bavokerk op Slinge (Rotterdam) een verdiepingsdag gehouden vanuit het programma Space for Grace. Gastvrijheid werd verleend door de Filipijnse gemeenschap. Tijdens deze dag werd
een inleiding verzorgd door Mgr. van den Hende over veelkleurigheid in ons bisdom en de kracht hiervan. Wilt u meer lezen over deze dag?  (Lees meer: klik op de rode titel)

Kom Passie! ~ het vuur doorgeven~

Kom Passie! ~ het vuur doorgeven~

Voor de vormelingen van ons bisdom is er ieder jaar de Vuurdoop. Dit jaar was dat op zaterdag 18 mei. Niet in de kathedraal van Rotterdam maar voor het eerst in de Bartholomeuskerk te Nootdorp. Vanuit onze parochie werd er een workshop Kompassieband knopen gegeven (Lees meer: klik op de rode titel)
Lourdes aan de Maas

Lourdes aan de Maas

Elk jaar gaan er miljoenen mensen naar Lourdes om steun te zoeken bij Maria, om een kaarsje op te steken, om even stil te zijn bij de grot van de verschijningen. Dit jaar kwam de belangrijkste Mariabedevaartplaats ter wereld, Lourdes, door de relieken van Bernadette Soubirous naar Nederland. (Lees meer: klik op de rode titel)
Samen eten - samen op de foto

Samen eten - samen op de foto

Omdat niemand het leuk vindt om alleen te eten, eten we iedere maand samen in een andere pastorie. Daardoor ga je elkaar (beter) leren kennen en komt er vaak een mooie uitwisseling op gang. Kortom: het is verbinding over kerngrenzen heen om een beter zicht op de andere parochianen te krijgen. (Lees meer: klik op de rode titel)
Meditatie bij het hongerdoek

Meditatie bij het hongerdoek

In de Victor werd het hongerdoek niet opgehangen maar
op de muur geprojecteerd. Door de kunstenaar wordt via het doek
vragen aan ons gesteld: wat is ons heilig? Hoe is onze relatie
met de aarde? hoe gaan wij met haar om?(Lees meer: klik op de rode titel)

Schikken met schik

Schikken met schik

Nog in de veertigdagentijd wilden we alvast vooruitblikken naar het feest van Pasen; naar de overwinning van het leven op de dood. Dat deden we niet door de bloemetjes buiten te zetten (want dat hoort bij Pasen), maar door ze gepast te rangschikken. Onder leiding van één van de bloemenmeisjes van de Victor, Corrie, is de titel van de activiteit waarheid geworden. (Lees meer: klik op de rode titel)
Nog steeds solidair

Nog steeds solidair

De oorlog in Oekraïne duurt nu al twee jaar. Eigenlijk nog langer maar sinds twee jaar is de parochie bezig om geld in te zamelen voor ondersteuning van de bevolking van Oekraïne. De solidariteitsband die nog steeds te verkrijgen is, heeft ervoor gezorgd dat er nu opnieuw een bedrag is overgemaakt. (Lees meer: klik op de rode titel)

Een HEEL dagboek

Een HEEL dagboek

Je bent ze vast tegen gekomen: de HEEL-repen die iedere twee maanden achter in de kerk staan. Deze korte strookjes papier zijn het resultaat van de inbreng van parochianen en niet-parochianen. De spreuken en citaten die er op staan nodigen uit tot gesprek, reflectie. Aan de hand van de HEEL-reep kun je delen van waar je in gelooft. En kun je nog meer met deze repen? (Lees meer: klik op de rode titel)
Filmquiz: je gelooft je ogen niet

Filmquiz: je gelooft je ogen niet

Maandagavond 25 september werd er onder leiding van quizmaster Klaas Lommerse een eerste editie van de filmquiz gelanceerd. Van hele technische film vragen over o.a het gebruik van camera’s tot aan weetjes over grote acteurs uit het verleden en heden passeerden de revue.  (Lees meer: klik op de rode titel)
Twee touwtjes en een kraal krijgen vleugels

Twee touwtjes en een kraal krijgen vleugels

Maandagavond 18 september werden er in de Roef bij de Bartholomeus beschermengeltjes geknoopt. Wonderlijk was het om te ervaren hoe twee touwtjes en een houten kraaltje na wat geknoop tot een persoonlijk begeleidertje konden worden.  (Lees meer: klik op de rode titel)
 
Solidariteitsband?

Solidariteitsband?

Met de opbrengst van de solidariteitsband is een tijdlang een financiële donatie gegeven aan de vluchtelingen die opgevangen zijn in het parochiehuis van Maria ter Zee. Meer recent zijn er een aantal solidariteitsbanden gemaakt door vluchtelingen in Warmond. Onder de bezielende leiding van (Lees meer: klik op de rode titel)

DOCAT, handen en voeten geven aan waar je in gelooft

DOCAT, handen en voeten geven aan waar je in gelooft

Pas geleden is er een Nederlandse vertaling uitgekomen van het boekje DOCAT. Hierin wordt de katholieke visie op allerhande thematieken uiteengezet op sociaal maatschappelijk vlak. Zo wordt er onder andere in beschreven of er grenzen zijn aan het vrije marktdenken of over hoe we met elkaar en met migranten moeten omgaan. (Lees meer: klik op de rode titel)
Een Elisabeth certificaat voor de solidariteitsband

Een Elisabeth certificaat voor de solidariteitsband

Op zaterdag 26 november werd in de Caeciliakerk in Rotterdam een Elisabethcertificaat uitgereikt aan twintig diaconale activiteiten. De solidariteitsband van Palliam viel ook in de prijzen. (Lees meer klik op de rode titel)

Palliam feliciteert 'de Maatjes'

Palliam feliciteert 'de Maatjes'

Dinsdagavond 7 december vond de uitreiking van de Teylinger Trofee 2021 plaats. Door corona moest dit helaas online plaatsvinden. Klokslag half 8 trapte de voorzitter van de jury, Edith Alkemade, af. De vier prijswinnaars, te weten: kunstweek Warmond, Plusmaatjes, Fietsmaatjes Teylingen en Palliam, waren vol verwachting. Na korte presentaties van de door de projecten gemaakte vlogs was het aan wethouder Arno van Kempen om al fietsend op weg te gaan naar de prijswinnaar van de Trofee. (Lees meer: klik op de rode titel)
Space for Grace kennismaking

Space for Grace kennismaking

Het programma van Space for Grace waar Palliam aan mee mocht doen loopt bijna ten einde. Er is ontzettend veel uitgewisseld tussen de verschillende projecten in de zoektocht naar nieuwe vormen van kerkzijn passend in onze huidige tijd. Wilt u een indruk krijgen van de projecten, waar zij voor staan en waar zij in geloven?  (klik voor het filmpje op de rode titel).
Kijk en stem

Kijk en stem

De omarmband blijft en houdt ons vast. Velen dragen hem, velen delen hem, maar nog lang niet iedereen kent hem. Daarom vragen wij jullie om een stem uit te brengen op de omarmband nu wij meedingen naar de Teylinger trofee 2021. Klik op de link: Poll Teylinger Prijs 2021 In het filmpje wordt het hele verhaal van de omarmband verteld. Kijk en stem zodat nog meer mensen de omarmband gaan k(n)open, dragen en delen.

Palliam is onderweg en blijft onderweg

Palliam is onderweg en blijft onderweg

Sinds november doet Palliam mee aan het programma Space of Grace. Dit programma wil vernieuwende katholieke initiatieven stimuleren en met elkaar in contact brengen. Het is in dit verband ook dat Peter Broeder een poosje met ons oploopt om te kijken hoe we op een goede manier kunnen uitdragen waar wij voor staan (lees meer: klik op de rode titel).
Omarmen en overdragen

Omarmen en overdragen

De omarmband actie gaat maar door en door. Afgelopen woensdag 19 mei 2021 is er namens Palliam wederom een bedrag overhandigd aan één van de voedselbanken uit onze parochie Sint Maarten (lees meer: klik op de rode titel).
Teylingen omarmt de band

Teylingen omarmt de band

Op 29 april heeft Palliam met haar omarm-band de Teylingerprijs 2021 in de wacht gesleept. Uit zes genomineerden is zij samen met het project Plusmaatjes tot winnaar uitgeroepen (lees meer: klik op de rode titel).
Dromen van evenwicht

Dromen van evenwicht

Op maandagavond 19 april vertelde Lizette Romijn over haar werk als vice-kanselier van het Bisdom Haarlem Amsterdam. Lizette nam de deelnemers mee op een informatieve online reis (lees meer: klik op de rode titel).
Keuzestress?

Keuzestress?

Wil ik nu automonteur worden of toch machinebankwerker? Stop ik nu wel eerder met werken of ga ik toch nog een poosje langer door? (lees meer: klik op de rode titel).

 

Vormelingen ontvangen Omarm-band

Vormelingen ontvangen Omarm-band

Als gevolg van de Corona pandemie is het sacrament van het vormsel voor de hele parochie Sint Maarten uitgesteld. Om de vormelingen een hart onder de riem te steken hebben zij van hun begeleiders een omarm-band gekregen  (lees meer: klik op de rode titel).
Lezing over Martin Buber door Krijn Does

Lezing over Martin Buber door Krijn Does

Op maandagavond 22 maart 2021 heeft Krijn Does een online lezing gehouden over de Joodse godsdienstfilosoof Martin Buber. De deelnemers hebben genoten van de passie waarmee Krijn over het gedachtengoed van deze denker sprak (lees meer: klik op de rode titel).
Palliam productielijn

Palliam productielijn

Afgelopen weken is er door een aantal leden van de Palliam familie een ware productielijn van om-armbanden opgezet.