Kippenvel in de Kerkhofkapel

Kippenvel in de Kerkhofkapel
Typ bovenstaande code over.
wat komen we tegen

Kippenvel in de Kerkhofkapel

Esmerine is een muziekgroep uit Montreal (Canada) die eigentijdse kamermuziek speelt, maar ook een achtergrond heeft in de experimentele rock. De muziek bevat verder raakvlakken met folk, ambient, wereldmuziek en minimalistische muziek.

Percussionist Bruce Crawdon en celliste Rebecca Foon vonden elkaar in 2011, tijdens opnames voor de Canadese band Set Fire To Flames. Enthousiast begonnen ze samen te werken en ze doopten hun nieuwe project feeëriek tot ‘Esmerine’. De musici fladderen tussen experimentele, hedendaagse muziek en een meer diepgeworteld, lyrisch instrumentaal landschap. Door vele samenwerkingsverbanden werd het stilistisch palet van de muziek steeds kleurrijker. Recent groeide Esmerine uit tot een kwintet, maar de muziek blijft gebouwd rond de marimba van Crawdon en de expressieve cello van Foon.

Een optreden van Esmerine is er een om eindeloos in te verdwalen. Ongewild wordt je ondergedompeld in de hallucinant mooie, maar soms trieste nasleep van een live performance. In het intimistische karakter van de kerkhofkapel komt de muziek van Esmerine het best tot zijn recht.

De entree is gratis, maar een donatie voor de band wordt zeer op prijs gesteld.

Reageren