PALLIAM van start met ZVNDFESTIVAL

PALLIAM van start met ZVNDFESTIVAL
Typ bovenstaande code over.
wat komen we tegen

PALLIAM van start met ZVNDFESTIVAL

Tijdens het druk bezochte ZVNDFESTIVAL van zondag 28 augustus jl. is Palliam, de nieuwe naam van het centrum voor zingeving & levenskunst door ZandPrinses Rosa van der Vijver spectaculair in het zand onthuld. Burgemeester Gerrit Goedhart (Noordwijkerhout), locoburgemeester Gerben van Duin (Noordwijk) en wethouder Kees van Velzen (Teylingen) ontvingen er uit handen van pastoor André Goumans (Parochie Sint Maarten) het handzame Palliam programmaboekje.

Het ZVNDFESTIVAL stond in het teken van inspiratie, bezinning en ontmoeting, de kernwaarden van Palliam. In de -door Lisette Boon en Lucinda van der Ploeg op spectaculaire manier versierde Maria ter Zee kerk- was de hele dag een Zandscratch-workshop voor ruim dertig zangers uit de drie gemeenten. Onder leiding van Robin Negenborn en pianist Tim Quak werden er een vijftal actuele nummers ingestudeerd. Het optreden van het ZandScratchkoor bewoog zich tussen aards en hemels. De vierkante schoonheid van het openingsnummer ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’ van levenskunstenaar Ramses Shaffy maakte dat iedereen meteen op het puntje van z’n stoel zat. Even later luisterde het publiek ademloos tijdens de ingetogen uitvoering van ‘Where is the love?’ terwijl Leen Eigenbrood op de melodie, sfeervolle beelden toonde. Het ZandScratchkoor zong tijdens het festival met zoveel plezier dat de vonk naar de volle kerk oversloeg.

Sandra Brandt, initiator van de ‘Klaagvrije Maandag’, hield een inspirerend verhaal over hoe minder klagen kan leiden tot meer geluk. Aan de hand van persoonlijke voorbeelden toonde ze aan dat klagen je niet verder helpt. Hoe je beter energie kunt steken in de dingen waar je blij van wordt. Het was een overtuigende presentatie die iedereen lang zal bijblijven.

ZandDichter Kees Putman droeg zijn, speciaal voor de gelegenheid geschreven gedicht, ‘Zand’ voor. Het gedicht gaat erover dat niets hetzelfde blijft en alles stroomt: ‘Uit het zand verrijst het nieuwe, het herborene, het zachte.’ Een krachtige verwijzing naar de start van Palliam.

ZandPrinses Rosa van der Vijver maakte haar naam helemaal waar en toverde aan het einde van de middag met zand. Uit het niets ontstonden spectaculaire beelden bij verhalen die passen bij het centrum. Tijdens de grote finale trommelde iedereen uit het publiek enthousiast mee met het lied ‘Bring in the waters’, terwijl Rosa het logo van Palliam uit duizenden zandkorrels opbouwde.

Er werd nog gezellig over nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje, uitstekend verzorgd door gastvrouwen van het centrum en de jongeren van M25. Dit allemaal onder de bezielende leiding van Mijke Spruijt. Met dit ZVNDFESTIVAL heeft Palliam een vliegende start gemaakt. Nu op naar het veelbelovende programma!    

Reageren