Voorjaarsconcert in Bartholomeuskerk

Voorjaarsconcert in Bartholomeuskerk
Typ bovenstaande code over.
wat komen we tegen

Voorjaarsconcert in Bartholomeuskerk

Het concert begint met de ouverture uit “Egmont”, die door Beethoven is gecomponeerd om de Nederlandse edelman Lamoraal van Egmont te eren.
Deze beroemde ouverture zal met haar eloquente en soms ontroerende karakter de trots en de moed van de hoofdpersoon met een ongelofelijk effect in muziek vertalen.

Van een compleet andere orde is het moderne stuk dat het orkest daarna zal spelen. De “Prelude” is melancholische melodie, die door het hele stuk heen herhaald wordt, begeleid door verrassende passages en akkoorden. 

Als sluitstuk speelt het orkest de 6e symfonie van Schubert genaamd: “De Kleine”. In deze Symfonie heeft Schubert twee verschillende muziekstijlen gecombineerd: de Italiaanse van Rossini en de Duitse van Beethoven en Haydn. Het resultaat is een origineel en krachtig stuk.

Het orkest is zeer vereerd om gedurende dit concert de violiste Lisanne Soeterbroek als soliste te mogen begeleiden. Zij zal het 3e vioolconcert van Saint-Saëns ten gehore brengen. Lisanne heeft gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en heeft haar masteropleiding in 2008 Cum Laude afgesloten. Ze heeft inmiddels alerlei prijzen gewonnen en wordt geregeld uitgenodigd als gastconcertmeester bij orkesten als het Rotterdams Filharmonisch Orkest, het BBC Symfonie Orkest en het Barcelona Symfonie Orkest.

Aanvang: 20.15 uur, zaal open: 19.45 uur

Toegangsprijs: €13,- (€11,50 in de voorverkoop)

Kinderen tot 12 jaar: €6,-

Reageren