Zomerexpositie: Vrijheid vanuit Compassie
Event
Palliam tentoonstelling
Datum
Zaterdag 10 juli t/m 12 september
Tijd
Werkdagen: 09.30 tot 11.30 uur, woensdag, zaterdag & zondagmiddag: 13.00 tot 16.30 uur
Locatie
Palliam Nieuwe Zeeweg 73 Noordwijk
Bijdrage
Vrijgevig
DIY: zelf een schilderij maken
Er zijn vier mogelijkheden om zelf creatief aan de slag te gaan, zie elders op de website en meld je aan.

Zomerexpositie: Vrijheid vanuit Compassie
ontmoeting

Zomerexpositie: Vrijheid vanuit Compassie

In de zomertentoonstelling van vorig jaar zou stil worden gestaan bij het feit dat wij in Nederland al 75 jaar in vrijheid mogen leven. Nu tellen we daar alweer een jaar bij op. Een jaar waarin vrijheid ook voor ons plots een andere betekenis gekregen heeft. In tegenstelling tot de inwoners van ons land 76 jaar geleden, kregen wij te maken met een onzichtbare bezetter die ons de vrijheid ontnam. En hoe mooi was het toen en ook nu om te zien dat mensen compassie hebben met elkaar. Zich durven laten raken en in beweging laten zetten door de nood van de ander. Hoe dan vrijheid ten diepste gevoeld, ervaren en gevierd kan worden. Daarom is ervoor gekozen om het thema Vrijheid vanuit Compassie te blijven gebruiken.

Professionele kunstenaars als wel als amateurs zijn inmiddels uitgenodigd om aan dit thema schilderend uiting te geven. In dit creatieve proces kunnen generaties met elkaar in gesprek raken over wat leven vanuit compassie voor hen betekent. Het resultaat is een expositie van zo'n 350 kunstwerken zowel buiten in de Duintuin als binnen in de Maria ter Zeekerk.

Zomerexpositie: Vrijheid vanuit Compassie

Zomertentoonstelling organisatie

Marije Groenewoud, Piet van der Ploeg en Moniek de Zeeuw zijn drie bevlogen cultuurliefhebbers. Zij weten een verbinding te leggen tussen generaties en tussen de verschillende dorpskernen. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de opmerkelijke zomertentoonstelling in het kader van 'Vrijheid vanuit compassie'.

 


 
Altijd actueel

Op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Dat gaat het snelst via onze digitale nieuwsbrief.

We zien je graag terug bij Palliam

Typ bovenstaande code over.