Zomerexpositie: Vrijheid vanuit Compassie
Evenement
Palliam tentoonstelling
Datum
Maandag 12 juli t/m 12 september
Tijd
Werkdagen: 09.30 tot 11.30 uur, woensdag-, zaterdag- & zondagmiddag: 13.00 tot 16.30 uur
Locatie
Maria ter Zeekerk Nieuwe Zeeweg 73 Noordwijk Zee
Bijdrage
Vrijwillig bijvoorbeeld middels de 'steun ons knop' rechtsbovenaan

Zomerexpositie: Vrijheid vanuit Compassie
Typ bovenstaande code over.
ontmoeting

Zomerexpositie: Vrijheid vanuit Compassie

In de zomertentoonstelling van vorig jaar zou stil worden gestaan bij het feit dat wij in Nederland al 75 jaar in vrijheid mogen leven. Nu tellen we daar alweer een jaar bij op. Een jaar waarin vrijheid ook voor ons plots een andere betekenis gekregen heeft. In tegenstelling tot de inwoners van ons land 76 jaar geleden, kregen wij te maken met een onzichtbare bezetter die ons de vrijheid ontnam. En hoe mooi was het toen en ook nu om te zien dat mensen compassie hebben met elkaar. Zich durven laten raken en in beweging laten zetten door de nood van de ander. Hoe dan vrijheid ten diepste gevoeld, ervaren en gevierd kan worden. Daarom is ervoor gekozen om het thema Vrijheid vanuit Compassie te blijven gebruiken.

Professionele kunstenaars als wel als amateurs hebben hun uiterste best gedaan om aan dit thema schilderend uiting te geven. Het resultaat mag er zijn! Tijdens het creatieve schilderproces zijn jong en oud met elkaar in gesprek geraakt. Zo hebben o.a. de kinderenkoren Vivo uit Sassenheim, Papillon uit Warmond en Arca uit Noordwijk ware kunstwerken weten te produceren. Het resultaat is een expositie van zo'n 250 kunstwerken zowel buiten in de Duintuin als binnen in de Maria ter Zeekerk. De expositie is dit jaar geopend door de burgemeesters Breuer van Teylingen en Verkleij van Noordwijk.

Zomerexpositie: Vrijheid vanuit Compassie

Zomertentoonstelling organisatie

Marije Groenewoud, Piet van der Ploeg en Moniek de Zeeuw zijn drie bevlogen cultuurliefhebbers. Zij weten een verbinding te leggen tussen generaties en tussen de verschillende dorpskernen. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de opmerkelijke zomertentoonstelling in het kader van 'Vrijheid vanuit compassie'.

 


 
Altijd actueel

Op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Dat gaat het snelst via onze digitale nieuwsbrief.

We zien je graag terug bij Palliam

Typ bovenstaande code over.